• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Το καρφί της ΠτΔ για τα γερμανικά υποβρύχια στον Σταϊνμάγερ

Law and Order 10-07-2021 21:44 Τελευταία ενημέρωση: 10-07-2021 21:45
Το καρφί της ΠτΔ για τα γερμανικά υποβρύχια στον Σταϊνμάγερ
Τι τόνισε η Σακελλαροπούλου στον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών στη Σόφια

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών που έγινε στη Σόφια, η πρόεδρος τη Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε και διμερείς συναντήσεις.

Η Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών –Βαλτική, Αδριατική, Μαύρη Θάλασσα– είναι ένα φόρουμ 12 κρατών της Ε.Ε., στον άξονα Βορρά-Νότου, όπου συζητούνται θέματα ανάπτυξης. Η Ελλάδα δεν είναι ανάμεσα στις 12, αλλά συμμετείχε ως προσκεκλημένη χώρα έπειτα από πρόσκληση του Βουλγάρου προέδρου Ρούμεν Ράντεφ.

Η Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου μίλησε για την προώθηση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της ψηφιακής πολιτικής. Είχε και δύο συναντήσεις πολύ ενδιαφέρουσες: μία με τον Γερμανό πρόεδρο Σταϊνμάγερ, που ήταν επίσης προσκεκλημένος, και μία με τον Πολωνό πρόεδρο Αντζεϊ Ντούντα.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Σταϊνμάγερ, συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι σχέσεις με την Τουρκία, το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα, το Κυπριακό και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Η Πρόεδρος εξέφρασε στον Γερμανό πρόεδρο την ανησυχία της για τις εξαγωγές γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, που θέτουν σε κίνδυνο την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βηματοδότη».

Την κ. Σακελλαροπούλου συνόδευσαν ο υφυπ. Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βουλγαρία Δημήτριος Χρονόπουλος και ο γ.γ. της Προεδρίας, πρέσβης Βασίλειος Παπαδόπουλος, κατά πληροφορίες του «Θεωρείου» της «Καθημερινής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo