• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

O Κ. Μητσοτάκης, ο Ν. Δένδιας και τα εσωκομματικά της ΝΔ

Πέτρος Τρουπιώτης 10-07-2021 08:01 Τελευταία ενημέρωση: 10-07-2021 08:01
O Κ. Μητσοτάκης, ο Ν. Δένδιας και τα εσωκομματικά της ΝΔ
Η πολιτική κατάσταση, τα δημοκοπικά δεδομένα και γενικότερα το πολιτικό κλίμα και στην χώρα αλλά και στο εσωτερικό της ΝΔ, δεν ευνοούν την δημιουργία «στρατοπέδων», «ομάδων» ή «ξεχωριστών πόλων εξουσίας»

Η πολύ υψηλή δημοφιλία που καταγράφουν όλες σχεδόν οι δημοσκοπήσεις για τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια, δεν έχει μόνον θετικά για τον υπουργό, αλλά παράλληλα προκαλεί και «αντιδράσεις».

Αντιδράσεις σε συγκεκριμένο κύκλο στελεχών της ΝΔ , που δεν βλέπουν με καλό μάτι την εκτόξευση του στην πρώτη θέση των υπουργών , από άποψη αποδοχής στην κοινή γνώμη.

Αντιδράσεις που εδράζονται σε μια λογική σύμφωνα με την οποία ο Ν Δένδιας, θα μπορούσε να είναι «ο αντίπαλος εσωκομματικός πόλος» στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Άρα, σύμφωνα με αυτή την λογική «θα πρέπει να του κοπούν τα φτερά».

Η λογική αυτή, λογική άλλων εποχών και κυρίως άλλων εσωκομματικών καταστάσεων. Δυστυχώς επικρατεί σε ορισμένα στελέχη της ΝΔ , που προσπαθούν να φανούν «Μητσοτακικοτεροι του Μητσοτάκη».

Έτσι, τους τελευταίους μήνες υπάρχουν μια σειρά από φωνές στο εσωτερικό του κόμματος που μιλούν για τον «μηχανισμό Δένδια», για « το στρατόπεδο που χτίζει ο υπουργός Εξωτερικών» και αλλά παρόμοια. Οι ίδιοι, προτείνουν την απομάκρυνση του κ Δένδια από το υπουργείο των Εξωτερικών , μια και θεωρούν πως η τοποθέτηση σε αυτή την θέση «του δίνει πόντους». Προτείνουν να μετατεθεί σε υπουργείο πχ παραγωγικό, στο οποίο θα έχει και πολιτικό κόστος.

Για να έχουμε όλη την εικόνα, πρέπει να αναφέρουμε πως υπάρχουν ορισμένοι , βουλευτές κυρίως, που νιώθουν ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί , όπως θα περίμεναν από τον πρωθυπουργό , ή πιστεύουν ότι βρίσκονται έξω από ένα κύκλο εξουσίας πέριξ του κ Μητσοτάκη, που πλησιάζουν τον υπουργό Εξωτερικών ή συνεργάτες του, πιστεύοντας ότι μπορεί να αποτελέσει «τον άλλο πόλο» στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Όμως, τα στελέχη αυτά, όπως λένε διασταυρωμένες πληροφορίες, «βρίσκουν τοίχο» στην συγκεκριμένη προσπάθεια τους. Ο Ν. Δένδιας, φαίνεται οπτοί δέχεται και ακούει όλους όσους επιθυμούν να τον συναντήσουν, αλλά μέχρι εκεί. Μάλιστα, ορισμένοι από «δυσαρεστημένους βουλευτές» που πλησιάζουν τον υπουργό Εξωτερικών , μετρά τις πρώτες επαφές, φεύγουν απογοητευμένοι, όπως έλεγε χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών, μια και «ο Δένδιας δεν μου άφησε κανένα περιθώριο οργάνωσης άλλου πόλου εξουσίας».

Οι απόψεις ορισμένων στελεχών της ΝΔ ,για το θέμα , έχουν εδώ και καιρό μεταφερθεί και στον πρωθυπουργό Κ Μητσοτάκη, ο οποίος όμως , σύμφωνα με τις ιδίες πληροφορίες, δεν δίνει καμμιά βάση. Αντίθετα, όπως λένε συνεργάτες του, ‘ η συνεργασία του με τον Νίκο είναι πάρα πολύ καλή, έχουν κοινή αντίληψη για τα περισσότερα από τα δεδομένα τόσο στην εξωτερική πολιτική όσο και στο εσωτερικό πεδίο και μάλιστα οι κινήσεις που κάνει είναι πάντα σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό».

Εξάλλου, η σημερινή πολιτική κατάσταση, τα δημοκοπικά δεδομένα και γενικότερα το πολιτικό κλίμα και στην χώρα αλλά και στο εσωτερικό της ΝΔ, δεν ευνοούν την δημιουργία «στρατοπέδων», «ομάδων» ή «ξεχωριστών πόλων εξουσίας», κάτι πολύ συνηθισμένο παλαιότερα στον πολιτικό χώρο της ΝΔ.

[email protected]

  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo