16.4 C
Athens
13.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Έστελνε πλαστά διαβατήρια στην Αγγλία από την Κυψέλη


    Στην σύλληψη ενός 50χρονου από την Συρία μετά από συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ και της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης του Οργανωμένου Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (UKNCA), προχώρησαν αστυνομικοί της διεύθυνσης αλλοδαπών στην Κυψέλη.
    Στο πλαίσιο της συνεργασίας των Ελληνικών και Βρετανικών αρχών, διαπιστώθηκε πως ο άνδρας, έστελνε από την Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο ταχυδρομικά δέματα με ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων αμφιβόλου γνησιότητας.
    Όπως διαπιστώθηκε προσέγγιζε μετανάστες που έφταναν στην Ελλάδα μετανάστες, τους οποίους έκρυβε έναντι αμοιβής σε διάφορα διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια μαζί με συνεργούς που δεν έχουν ταυτοποιηθεί τους προωθούσε σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, εφοδιάζοντάς τους με κλεμμένα ή πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και αεροπορικά εισιτήρια.
    Παράλληλα φέρεται πως δραστηριοποιούνταν και στην εμπορία εγγράφων με αποδέκτες διακινητές μεταναστών που δραστηριοποιούνταν τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι που διέμενε στην Κυψέλη και εντόπισαν, 16 διαβατήρια διαφόρων χωρών, 26 δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών, 24 άδειες διαμονής και VISA Ευρωπαϊκών κρατών,13 άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων και ταχυδρομικών αποστολών δεμάτων , 3 κινητά τηλέφωνα και 150 ευρώ. Όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα ήταν τρίτων προσώπων, εκ των οποίων 15 είναι δηλωθέντα ως κλαπέντα στις ηλεκτρονικές βάσεις των EUROPΟL και INTERPOL.
    [email protected]



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ