• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Προετοιμάζουν την «απόβαση» Ερντογάν στα κατεχόμενα για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Θανάσης Αργυράκης 08-07-2021 22:29 Τελευταία ενημέρωση: 08-07-2021 22:30
Προετοιμάζουν την «απόβαση» Ερντογάν στα κατεχόμενα για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
Διήμερη επίσκεψη στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάϋ

Διήμερη επίσκεψη στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάϋ, προκειμένου να προετοιμάσει, όπως είπε, την «απόβαση» Ερντογάν για την θλιβερή επέτειο της τουρκικής εισβολής, κατοχής και συνεχιζόμενης καταπάτησης κάθε εννοιας διεθνούς Δικαίου, στη Μεγαλόνησο, το 1974.

Η επίσκεψη Ερντογάν -που συνηθίζεται να την κάνουν κάθε χρόνο οι Τούρκοι πολιτικοί παράγοντες- έχει προκαλέσει αυτή τη φορά προβληματισμό ακόμα και στην ηγεσία της ΕΕ, τόσο εξαιτίας της τουρκικής αδιαλλαξίας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, και τη θέση για διχοτόμηση και δύο κράτη, λόγω του ότι ότι θα ανακοινωθεί -και επίσημα- η ύπαρξη βάσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς και για την προώθηση του «τρίτου Αττίλα», του ανοίγματος της Αμμοχώστου.

Ο Φ.Οκτάϋ, αναφερόμενα στη μαύρη μέρη της τουρκικής εισβολής, έκανε λόγο για «Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας», σημειώνοντας πως «η 20η Ιουλίου είναι μια σημαντική ημερομηνία κατά την οποία οι Τουρκοκύπριοι κέρδισαν την ελευθερία τους. Είναι η ημερομηνία που έλαβαν τέλος οι στόχοι της ΕΟΚΑ για «Ένωση» και το παιχνίδι του διδύμου εισβολέα, Ελλήνων - Ελληνοκυπρίων».

Βέβαια, ο ίδιος παραλείπει εσκεμμένα ότι ένα σημαντικό κομμάτι των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι πλέον, εξαιτίας του μαζικού εποικισμού της Μεγαλονήσου από Τούρκους εποίκους, έχουν μετατραπεί σε μειοψηφία, είναι κάθετα αντίθεση με τα σχέδια της Αγκυρας, και ζητάει την επανένωση της νήσου.

Ο Φ.Οκτάϋ, επίσης, κατά την προσφιλή τακτική τακτική της διαστρέβλωσης της ιστορίας, αντέστρεψε την πραγματικότητα, λέγοντας το ... απίστευτο: «Υπάρχει πρόβλημα κατοχής στην Κύπρο. Το πρόβλημα προκύπτει από τη μονομερή κατοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους Έλληνες, το 1963. Το 1974, η Τουρκία άσκησε το δικαίωμά της να είναι εγγυήτρια και απελευθέρωσε τους συμπατριώτες της στην Κύπρο μέσω της Ειρηνευτικής Επιχείρησης».

Διαβάστε επίσης:

Ενόψει επετείου «Αττίλα»: Και επίσημη ανακοίνωση βάσης Drones και επιμονή στη διχοτόμηση - δύο κράτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo