• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Διαδήλωση στη Θράκη προαναγγέλει η «τουρκική» Ένωση Ξάνθης μέσα από τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό

Θανάσης Αργυράκης 08-07-2021 21:47 Τελευταία ενημέρωση: 08-07-2021 22:32
Διαδήλωση στη Θράκη προαναγγέλει η «τουρκική» Ένωση Ξάνθης μέσα από τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό
Κινητοποίηση στη Θράκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολλοστή απόφαση της ελληνικης Δικαιοσύνης να μην κάνει δεκτό τον προσδιορισμό «τουρκική» για τον σύλλογο, προανήγγειλε ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης», Οζάν Αχμέτογλου

Κινητοποίηση στη Θράκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολλοστή απόφαση της ελληνικης Δικαιοσύνης να μην κάνει δεκτό τον προσδιορισμό «τουρκική» για τον σύλλογο, προανήγγειλε ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης», Οζάν Αχμέτογλου, στο δελτίο ειδήσεων του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού, TRT Haber.

Την ίδια στιγμή, συντεταγμένα Τούρκοι κυβερνητικοί παράγοντες καταγγέλλουν την Ελλάδα για παραβίαση των σχετικών αποφάσεων του ευρω-Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Να σημειωθεί, βέβαια, ότι, όταν πρόκειται για αποφάσεις του ιδίου Δικαστηρίου, καθώς και του Ευρωκοινοβουλίου, για το όργιο παραβιάσεων των ανθρωπίνων, δημοκρατικων και μειονοτικών δικαιωμάτων στην Τουρκία, η Αγκυρα προσποιείται ότι δεν γνωρίζει τίποτε για τον ... φόνο!

«Το Σάββατο -είπε ο Αχμέτογλου- θα εκφράσουμε την αντίδρασή μας σε αυτή την απόφαση (σ.σ. της ελληνικής Δικαιοσύνης, στις 30 Ιουνίου) και θα πραγματοποιήσουμε τη διαδήλωσή μας, εφαρμόζοντας το δικαίωμά μας στη δημοκρατική δράση. (...) Η Ελλάδα δεν αποδέχεται την εθνική και εθνοτική μας ταυτότητα. Λέει «όχι, δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Ελλάδα». Είναι σαν να σας λένε «Το όνομά σας δεν είναι Φατίχ».

Να σημειωθεί ότι προς υποστήριξη της «τουρικής» Ενωσης Ξάνθης έσπευσε, ως ήταν αναμενόμενο, και η τουρκική ισλαμική ακροδεξιά.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος, ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, έστελνε τους «χαιρετισμούς της Κεντρική Εκτελεστικής Επιτροπής του AKP στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης, την παλαιότερη Μη Κυβερνητική Οργάνωση της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης».

Αναφερόμενος στη νέα απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, είπε ότι αυτό είναι «το αποτέλεσμα της συστηματικής πολιτικής της Ελλάδας για την άρνηση της τουρκικής ταυτότητας της μειονότητας στη Δυτική Θράκη». Και κατέληξε: «Υποστηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Αυτός ο αγώνας διαρκεί 38 έτη».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Η ακροδεξιά ζητάει «αντίποινα» για την απαγόρευση της «τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo