15 C
Athens
13.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Novartis: Στο αρχείο η μήνυση Αγγελή κατά Σοφουλάκη


    Στο αρχείο τέθηκε η μηνυτήρια αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή κατά του συναδέλφου του Λάμπρου Σοφουλάκη, που χειρίστηκε τη διερεύνηση των δικονομικών ερευνών στην υπόθεση της Novartis.
    Ειδικότερα, με διάταξη της εισαγγελέως Πρωτοδικών Χάιδως Ζουγρή, η οποία εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, τέθηκε στο αρχείο η μήνυση του κ. Αγγελή. Η εισαγγελική λειτουργός κατέληξε στο συμπέρασμα δεν έχει διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη ο κ. Σοφουλάκης, από όσες του καταλογίζει ο κ. Αγγελής και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.
    Υπενθυμίζεται ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης στο πόρισμα που είχε συντάξει, καταλόγιζε στον κ. Αγγελή ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος. Ειδικότερα, ο κ. Σοφουλάκης ανέφερε ότι οι ενέργειες του συναδέλφού του εξυπηρετούσαν πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των τότε επικείμενων βουλευτικών εκλογών προς ικανοποίηση προσωπικών του φιλοδοξιών.
    Κατόπιν αυτού, ο κ. Αγγελής στράφηκε σε βάρος του ομοιόβαθμου συναδέλφου του καταλογίζοντας τους με δόλο, συρραφές και αλλοιώσεις στοιχείων, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να «απαλλάξει» τους πρώην εισαγγελείς ∆ιαφθοράς και να «βγάλει ψεύτες» όλους όσοι κατέθεσαν εναντίον τους κατά τη διάρκεια της έρευνας.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ