• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΡΙΖΑ: «Τί συμβαίνει στα Αντικύθηρα;»

lawandorder.gr 07-07-2021 16:24 Τελευταία ενημέρωση: 07-07-2021 16:29
ΣΥΡΙΖΑ: «Τί συμβαίνει στα Αντικύθηρα;»
Κοινή δήλωση Τομεραρχών Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού, Μετανάστευσης & Ασύλου Γιώργου Ψυχογιού και Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα
Κοινή δήλωση έκαναν οι Τομεάρχες  Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού, Μετανάστευσης & Ασύλου Γιώργου Ψυχογιού και Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα, της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα: «Τί συμβαίνει στα Αντικύθηρα;»
 
«Την Κυριακή το απόγευμα έγινε γνωστό από κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, ότι στα Αντικύθηρα εμφανίστηκαν -χωρίς να είναι γνωστό ο τρόπος με τον οποίο έφτασαν εκεί- περίπου τριάντα πέντε (35) πρόσφυγες-μετανάστες που αναζητούσαν καταφύγιο εκεί. 
 
Έκτοτε και παρά τα ερωτήματα που έγιναν από πολλές πλευρές, καμία κυβερνητική ανακοίνωση δεν εκδόθηκε.
 
Την επόμενη μέρα κατέφθασαν στα Αντικύθηρα έξι σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ακόμα και το ΠΑΘ 090 «Νήσος Γαύδος». Οι 35 περίπου πρόσφυγες-μετανάστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Τέταρτη μέρα σήμερα, όχι μόνο δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ή από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, αλλά αντίθετα, όλες οι προσπάθειες που έγιναν για ενημέρωση από δημοσιογράφους και πολίτες, συνάντησαν «τείχος». Οι παραπάνω πληροφορίες είναι απολύτως διασταυρωμένες και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση.
 
Γεννάται επομένως το ερώτημα: τί πραγματικά συνέβη και συμβαίνει στα Αντικύθηρα και γιατί η Κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο, ο Υπουργός και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή σιωπούν; Τί έχουν να κρύψουν;».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo