16.9 C
Athens
15.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Μυστικοί αστυνομικοί σε μπαρ και καφετέριες – Σχέδιο «Δ» της ΕΛ.ΑΣ για την αποφυγή συνωστισμού


    Με εμφανή παρουσία αστυνομικών, αλλά και αστυνομικών με πολιτικά σε ρόλο…πελατών σε μπαρ και εστιατόρια για την αποτροπή φαινομένων συνωστισμού η ΕΛ.ΑΣ θα επιχειρήσει να τηρήσει να μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊου.
    Το σχέδιο «Δ», που προέρχεται από την μετάλλαξη του φονικού ιού, θα μπορούσε να είναι η ονομασία του συγκεκριμένου σχεδίου, καθώς όπως αναφέρουν οι ειδικοί, μέχρι το τέλος του Αυγούστου η συγκεκριμένη μετάλλαξη, αναμένεται να επικρατήσει. Τα μέτρα για το σχέδιο «Δ» της ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να εξειδικευτούν το προσεχές διάστημα, προκειμένου άμεσα να τεθεί σε εφαρμογή ο σχεδιασμός.
    Μέχρι στιγμής για την υλοποίηση του σχεδιασμού έχουν ζητηθεί αστυνομικοί από την ΓΑΔΑ και την υποδιεύθυνση πεζών περιπολιών της Κυψέλης. Σε αυτόν θα συμμετάσχουν δεδομένα αστυνομικοί από τις περιοχές που θα περιληφθούν στον σχεδιασμό, αλλά και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
    Αστυνομικές πηγές τονίζουν πως «ο ρόλος μας θα είναι αποτρεπτικός και μια ενδεχόμενη επέμβασή μας σε κάποιο νυχτερινό κέντρο θα γίνει αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια»
    Στο πλαίσιο του σχεδιασμού αναμένεται να υπάρξουν σαρωτικοί έλεγχοι από την ΑΑΔΕ, κλιμάκια του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Ανάπτυξης.
    Για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα, διοικητικές κυρώσεις και παρακολούθηση της κάθε υπόθεσης ξεχωριστά προκειμένου να διαπιστώνεται αν έχει καταβληθεί το πρόστιμο. Παράλληλα θα υπάρχει και το μέτρο της αναστολής λειτουργίας του καταστήματος. Σε περίπτωση μάλιστα που ένα κατάστημα εντοπιστεί να παραβαίνει τα προβλεπόμενα μέτρα για δεύτερη φορά, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ