• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον επικεφαλή της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής

lawandorder.gr 06-07-2021 14:03
Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον επικεφαλή της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με αιχμή την Ανατολική Μεσόγειο
Συναντήθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον εκτελεστικό διευθυντή του American Jewish Committee (AJC), David Harris, στο Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με αιχμή την Ανατολική Μεσόγειο. Τονίστηκε ιδιαιτέρως η συμβολή της Ελλάδας στην εδραίωση της περιφερειακής σταθερότητας και την προώθηση της ανάπτυξης μέσω των αμοιβαία επωφελών συμμαχιών με χώρες της περιοχής που μοιράζονται ίδιες αρχές και πεποιθήσεις.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι κατά τη συζήτηση με τον κ. Harris επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία του AJC με την ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ, καθώς και το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ, οι οποίες αναπτύσσονται και επεκτείνονται διαρκώς.

Υπογραμμίστηκε, ακόμη, η σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ και του σχήματος 3+1 με τη συμμετοχή και των ΗΠΑ, ενώ εξετάστηκαν τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση των σχετικών δράσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo