• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός: Πληροφορίες για περισσότερα από 1.500 σήμερα τα κρούσματα

lawandorder.gr 06-07-2021 13:59
Κορονοϊός: Πληροφορίες για περισσότερα από 1.500 σήμερα τα κρούσματα
Αρκουμανέας: «Πηγή» η νυχτερινή διασκέδαση

Σε κόκκινο συναγερμό η χώρα, καθώς η διασπορά της μετάλλαξης "Δέλτα" φαίνεται να αλλάζει τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Οι προβλέψεις για έλευση του τέταρτου κύματος της πανδημίας στα μέσα του Αυγούστου φαίνεται να επιβεβαιώνονται, καθώς τα νέα κρούσματα που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ ξεπερνούν τα 1.500, με την πλειοψηφία τους να αφορά νέους.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων εδώ και δέκα ημέρες έχει αυξητική τάση, και σήμερα θα ανακοινωθούν περισσότερα από 1.500 κρούσματα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σημείωσε, πάντως, ότι δεν παρατηρείται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ανέφερε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη και πρόσθεσε ότι πάνω από 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση.

Μάλιστα, σημείωσε ότι έχουν καταγράφει συρροές σε νυχτερινά μαγαζιά.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εξήγησε ότι εντοπίζονται περισσότερα κρούσματα και επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που κάνουν τεστ λόγω των μετακινήσεων προς τα νησιά.

Ο κ. Αρκουμανέας διευκρίνισε ότι για την ώρα η κυρίαρχη μετάλλαξη στη χώρα μας παραμένει η βρετανική, ωστόσο εκτιμάται ότι τον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη.

Επισήμανε ότι για τη μετάλλαξη Δέλτα είναι σημαντικό να έχουν γίνει και οι δύο δόσεις του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 801 νέες μολύνσεις, ενώ την Κυριακή είχαν καταγραφεί 619.

Νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας σχολιάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα, ανέφερε πως: «Η πανδημία έχει ανοδική πορεία ενώ είχαμε κατέβει πολύ χαμηλά. Ο ιός διασπείρεται σιωπηλά και κάποια στιγμή όταν υπάρξει μεγάλη διασπορά θα δούμε το κύμα να έρχεται. Ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει αλλά σε ποσοστό 10%. Επίσης ο εμβολιασμένος δεν θα νοσήσει βαριά. Υπάρχει ένα 20-30% ατόμων που κινδυνεύουν από τον ιό και δεν έχει εμβολιαστεί. Είναι τεράστια ανάγκη να εμβολιαστούν τα ευπαθή άτομα».

Ο ίδιος έθεσε τη χώρα σε κόκκινο συναγερμό, καθώς αν δεν βελτιωθούν τα ποσοστά εμβολιασμού, το τέταρτο κύμα της πανδημίας θα είναι αναπόφευκτο, κυρίως λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo