• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Καθηγητής Νικος Θωμαΐδης: Αύξηση 60% του ιικού φορτίου στα λύματα

lawandorder.gr 06-07-2021 11:53
Καθηγητής Νικος Θωμαΐδης: Αύξηση 60% του ιικού φορτίου στα λύματα
Είμαστε μακριά από το τείχος ανοσίας, σύμφωνα με τον καθηγητή του ΕΚΠΑ

Την περασμένη εβδομάδα η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα έφτασε το 60% σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στην ΕΡΤ

Όπως είπε χαρακτηριστικά «η αύξηση ξεκίνησε την Τετάρτη και κορυφώθηκε το Σάββατο που είχαμε το μεγαλύτερο ιικό φορτίο, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα κρούσματα»

Ο καθηγητής επισήμανε πως «αυτή η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της πανδημίας στην Ευρώπη». Επισήμανε επίσης ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων καθώς βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου

Σχολεία

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, «πρέπει να αναλογιστούμε τι θα συμβεί από Σεπτέμβριο και κυρίως τι θα απογίνουν τα παιδιά στα σχολεία. Αυτό πρέπει να το τονίσει κάποιος από τώρα γιατί η επίδραση της κατάστασης στην ψυχική υγεία των παιδιών και των φοιτητών είναι δραματική. Δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλο έναν χρόνο με κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια και τηλεκπαίδευση».

Σχολιάζοντας το θέμα του προαιρετικού εμβολιασμού των εφήβων ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας τόνισε: «Υπάρχει αρκετή εμπειρία πλέον στην Αμερική ότι δεν υπήρχαν κάποιες παρενέργειες σε αυτές τις ηλικίες. Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο, άνω των 18 ετών, να εμβολιαστεί. Ειδικά στις ηλικίες άνω των 60 έχουμε ένα κενό. Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αυτή την στιγμή, αν συνεχίσουμε με αυτή την κατάσταση, χωρίς να ληφθούν μέτρα σε εσωτερικούς χώρους, θα έχουμε αύξηση των αριθμών».

Μετάλλαξη Δέλτα:

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Θωμαϊδης, «ο μόνος τρόπος για να ανασχέσουμε τη διάδοση είναι να εμβολιαστούμε και ταυτόχρονα να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών».

Βλέποντας ένα βίντεο το οποίο προβλήθηκε στην εκπομπή με κατάμεστα κέντρα διασκέδασης ο κ. Θωμαϊδης τόνισε ότι «τα υγειονομικά μέτρα είναι πολύ συγκεκριμένα. Οι εικόνες από τα μαγαζιά είναι απαράδεκτες. Να αναλογιστούν ότι αυτό που συμβαίνει είναι υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα σε εσωτερικούς χώρους. Πώς είναι δυνατόν σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από ότι ισχύει σε συναυλίες, όπου έχουν ληφθεί άλλα μέτρα. Δεν στέκει πουθενά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo