• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Β.Κικίλιας: Σε 56.000 χθες τα ραντεβού για εμβολιασμό, οι 13.500 χιλιάδες από νέους 18 έως 24

lawandorder.gr 06-07-2021 10:07
Β.Κικίλιας: Σε 56.000 χθες τα ραντεβού για εμβολιασμό, οι 13.500 χιλιάδες από νέους 18 έως 24
Ισχυρή η γραμμή άμυνας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον Υπουργό

 Στοιχεία που αφορούν τους εμβολιασμούς κατά τη χθεσινή ημέρα, παρουσίασε το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς και με ανάρτησή του στο twitter, όπου έγραψε: «56.000 πολίτες έκλεισαν χθες ραντεβού για πρώτη δόση εμβολιασμού, εκ των οποίων οι 13.500 είναι νέοι ηλικίας 18-24 ετών». Πρόσθεσε επίσης ότι «είχαμε καιρό να δούμε αυτό το νούμερο».


Ο Υπουργός Υγείας επεσήματε ότι από τον αριθμό των εμβολιασμών εξαρτάται και η δύναμη του επόμενου πανδημικού κύματος ενώ, όπως είπε, «ο στόχος για εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το καλοκαίρι είναι εφικτός».


Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε επίσης ότι «Παρακινούμε σφόδρα με όλη την πειθώ και τη δύναμη των επιχειρημάτων μας τους συμπολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, να το κάνουν. Από αυτό εξαρτάται η δύναμη ενός επόμενου κύματος. Μέχρι τέλος καλοκαιριού 70% επί των ενηλίκων μπορούν να εμβολιαστούν, είναι πολύ εφικτός στόχος, και αν προσθέσει κανείς κι αυτούς που έχουν νοσήσει έχουν αντισώματα και δηλώνονται στον ΕΟΔΥ, γύρω στο 5%, μπορεί να είναι παραπάνω οι μη δηλωμένοι, αυτό δίνει μια πολύ ισχυρή γραμμή άμυνας γύρω στο 75%... Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό; Όχι. Θα προσπαθούμε πάντα για μεγαλύτερα νούμερα».


«Δίνουμε πλέον το δικαίωμα σε δημάρχους, κοινοτάρχες, παπάδες στα χωριά ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης με μια απλή λίστα συμπολιτών που θα φτιάξουν σε ένα απομακρυσμένο χωριό ή δήμο ή κοινότητα να πάμε με τις κινητές μονάδες του υπουργείου Υγείας και να εμβολιάσουμε τοπικά εκεί» είπε επίσης ο κ. Κικίλας αναφερόμενο στο σχέδιο επιστράτευσης της τοπικής αυτοδιοίκησης για να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών.

Για το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως «δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει αύριο, μεθαύριο», αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεζόμενο για επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Εξήγησε ότι «είναι άλλο το δε φοράμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών όπως εισηγήθηκε η επιτροπή και τις φοράμε όποτε υπάρχει συγχρωτισμός κι άλλο το πετάμε τη μάσκα». 


Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ο υπουργός παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το φθινόπωρο και συσχέτισε τα καταστήματα και το παράδειγμα των καπνιστών / μη καπνιστών, μετά από ερώτηση που του τέθηκε για το θέμα των εμβολιασμένων, χωρίς όμως να σημαίνει - όπως ανέφερε - ότι θα γίνει το ίδιο και στην παρούσα φάση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo