• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Υπουργός Άμυνας στο 251 ΓΝΑ: Μεγάλος κίνδυνος για νέο κύμα κορονοϊού - Ανεμβολίαστο νοσηλευτικό προσωπικό

Θανάσης Αργυράκης 05-07-2021 16:09 Τελευταία ενημέρωση: 05-07-2021 17:31
Υπουργός Άμυνας στο 251 ΓΝΑ: Μεγάλος κίνδυνος για νέο κύμα κορονοϊού - Ανεμβολίαστο νοσηλευτικό προσωπικό
Ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, εγκαινίασε σήμερα, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, τη νέα Πτέρυγα της Μονάδος Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)

Ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, με τα στρατιωτικά νοσοκομεία να έχουν «γονατίσει», σε πολλές περιπτώσεις χωρίς επαρκές προσωπικό, και με τους απόστρατους και εν ενεργεία στρατιωτικούς να εκφράζουν με κάθε ευκαιρία την έντονη δυσαρέσκειά τους ακόμα και για μαζικές ματαιώσεις ιατρικών πράξεων, ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, εγκαινίασε σήμερα, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, τη νέα Πτέρυγα της Μονάδος Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Διαμορφώθηκαν εννέα κλίνες ΜΕΘ, καθώς και τρεις αρνητικής πίεσης.

Ο ίδιος, κατά την ομιλία του, υπογράμμισε ότι ουσιαστικά είναι δώρον άδωρον να ανοίγουν ΜΕΘ, ενώ την ίδια στιγμή το προσωπικό των νοσοκομείων είναι ανεμβολίαστο. Μια παρατήρηση που αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι και στα στρατιωτικά νοσοκομεία, όπως και γενικότερα στην κοινωνία, τα ποσοστά ανεμβολίαστων μάλλον είναι υψηλά.

«Στα προηγούμενα κύματα -είπε- δεν είχαμε το «όπλο» που σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη κατάσταση, το εμβόλιο. Προστιθέμενες και ανακαινισμένες κλίνες σε μονάδες ΜΕΘ των νοσοκομείων με ανεμβολίαστο νοσηλευτικό προσωπικό είναι ένα βήμα μπρος κι ένα βήμα πίσω ταυτοχρόνως. Δεν κάνουμε και πολλά πράγματα προσθέτοντας ΜΕΘ οι οποίες πιθανότατα να φιλοξενήσουν -αν ὅ μη γένοιτο- ανθρώπους που θα πληγούν επειδή δεν χρησιμοποίησαν το «όπλο» που δεν είχαν την πρώτη φορά. Τώρα το έχουν και για διάφορους λόγους κάνουν την επιλογή να μην το χρησιμοποιήσουν».

Ο Ν.Παναγιωτόπουλος, επίσης, σημείωσε ότι:

-«Ο κίνδυνος της πανδημίας δεν έχει περάσει ακόμα. Αντιθέτως είναι εδώ και εξελίσσεται. Εάν δεν τον αντιμετωπίσουμε με τα όπλα που έχουμε, θα ξαναβρεθούμε σε αλλά κύματα, όπως είναι το τέταρτο, που θα έρθουν να πλήξουν τη χώρα και τον πληθυσμό με μαθηματική βεβαιότητα εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές. Επομένως, «χτυπάω ξύλο» να μη χρειαστεί, αυτές οι κλίνες ΜΕΘ να φιλοξενήσουν ασθενείς “Covid” που προέρχονται από ένα νέο κύμα». 

-«Yπάρχει σχετική χαλαρότητα, ενώ ο κίνδυνος παραμένει. Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε και καθένας να κάνει την προσπάθειά του έναντι του κοινωνικού συνόλου, υπενθυμίζοντας ότι δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος».

Τέλος, εξήρε τις προσπάθειες ειδικά του 251, το οποίο «βρέθηκε στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας κι ανέλαβε βάρος, μεγαλύτερο απ’ αυτό που τού αναλογούσε, όταν κλήθηκε να μετατραπεί σε μονάδα εφημερίας στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Παραδέχτηκε, μάλιστα, τα σοβαρά προβλήματα που είχε σε προσωπικό. «Ανταπεξήλθε -είπε- μέσα σε δύσκολες συνθήκες γιατί δεν είχε το προσωπικό που έπρεπε ώστε να αντιμετωπίσει την επιπλέον πίεση, πλην όμως τα κατάφερε. Πρέπει να δοθούν τα εύσημα. Στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό και βέβαια στη Διοίκηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo