• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Τι είπε ο πρωθυπουργός για το πέσιμο του Πικάσο

lawandorder.gr 03-07-2021 07:10
Τι είπε ο πρωθυπουργός για το πέσιμο του Πικάσο
Και τι παραδέχτηκε η Μενδώνη
Το γεγονός ότι έπεσε ο πίνακας του Πικάσο, στην αίθουσα της Αστυνομίας και η φωτογραφία ενός ανθρώπου με μακό μπλουζάκι και μάσκα να κρατά χωρίς γάντια τον Πικάσο, τροφοδότησε πικρόχολα σχόλια στο Διαδίκτυο.

Ανάγκασε ακόμα και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να παραδεχτεί ότι έγινε κάποιο ατύχημα και ότι ο πίνακας δεν έπρεπε να είχε πέσει: «Κακώς συνέβη. Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι ήταν καλό αυτό που έγινε» ήταν το λακωνικό σχόλιο της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την πτώση του πίνακα του Πικάσο, που προκάλεσε την οργή των πολιτών και διέσυρε διεθνώς τη χώρα.

Ίσως πάλι να μην ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ακόμα και ο Πρωθυπουργός, λίγη αργότερα μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς (χωρίς να την κατονομάζει) στην πτώση του πίνακα ζητώντας να υπάρξει η προσήκουσα επιμέλεια. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην περιπέτεια ενός Αυστραλού εκατομμυριούχου που είχε στην κατοχή του έναν Πικάσο αξίας εκατομμυρίων δολαρίων και που έκανε μια αδέξια κίνηση και τον κατέστρεψε, αναφέρει ο «Βηματοδότης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo