23.6 C
Athens
22.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Σύλληψη Παππά: Φυλάκιση 30 μηνών στην 52χρονη για την υπόθαλψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής


    Αρνήθηκε σήμερα την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία η 52χρονη Ουκρανή στο σπίτι της οποίας συνελήφθη χθες βράδυ ο Χρ. Παππάς. Ωστόσο, δεν έπεισε το Μονομελές Αυτόφωρο Δικαστήριο και μετά από πρόταση του εισαγγελέα, της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή μέχρι την έφεση, ενώ δεν της χορηγήθηκε κανένα ελαφρυντικό. Η κατηγορούμενη με βάση την απόφαση είναι πλέον ελεύθερη. Συγκεκριμένα, κατά την απολογία της η κατηγορουμένη ανέφερε πως η επίσκεψη του Χρ. Παππά στο σπίτι της ήταν κοινωνικού χαρακτήρα εθιμοτυπική και όχι μόνιμη.
    Μάλιστα, στο ακροατήριο έλαβε χώρα και ο εξής διάλογος:
    Πρόεδρος: Αν ειδοποιούσατε τις αρχές θα κινδυνεύατε;
    Κατηγορούμενη: Όχι, δεν το σκέφτηκα. Δεν το έκανα από φόβο αλλά από άγνοια. Ήρθε σπίτι, χτύπησε το κουδούνι, φορούσε μάσκα και καπέλο. Άνοιξα πρώτα και μετά είδα ποιος είναι.
    Πρόεδρος: Γιατί δεν ειδοποιήσατε τις αρχές;
    Κατηγορούμενη: Το τηλέφωνο ήταν πάνω στο τραπέζι, δεν ήθελα να με δει να καλώ την αστυνομία. Είμαι μοναχοπαίδι έχω μόνο τη μάνα μου, δεν θα μας έβαζα σε περιπέτεια. Ήταν έτοιμος να φάει και να φύγει. Ζήτησε να κάνει κάτι στον υπολογιστή, εγώ μαγείρεψα. Δεν μιλούσαμε στο μεσοδιάστημα
    Η 52χρονη υποστήριξε ακόμη στο δικαστήριο, ότι ο Χρ. Παππάς δεν διέμενε μόνιμα στο διαμέρισμά της. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Γνώριζα ότι αναζητείται, έχω κοινωνική-φιλική σχέση μαζί του, γνωριζόμαστε από το 2017 μέσω του κινήματος. Πήγαινα στις ομιλίες του, ήμουν οπαδός του ως προς τις ομιλίες…. Ξαφνιάστηκα που τον είδα. Ήθελε να φάμε και μετά να φύγει. Δεν ρώτησα ούτε σκέφτηκα να ειδοποιήσω τις αρχές. Δεν περίμενα την επίσκεψη… Προφανώς κάποιος τον είδε και ειδοποίησε τις αρχές…».
    Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο της δίκης στο σπίτι της 52χρονης εντοπίστηκαν και κάποια σημειώματα, για τα οποία η κατηγορούμενη δήλωσε άγνοια. Σε κάποια από τα σημειώματα αυτά αναφέρονταν οι εξής φράσεις: «ΔΧΠ σ´ αγαπάω», «Σ’ αγαπάω», «αδέκαστος», «Σ’ αγαπάω, πατήρ», «Δάσκαλος».
    Τέλος, σήμερα στο δικαστήριο αναγνώστηκαν και καταθέσεις αστυνομικών, στις οποίες αναφέρεται ότι χθες άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην αστυνομία και την ενημέρωσε ότι η 52χρονη κρύβει στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής. Έτσι οι αστυνομικοί μετέβησαν στη συνέχεια στο διαμέρισμα, όπου και συνέλαβαν τον φυγόποινο.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ