• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η «προγραμματική συνδιάσκεψη» και οι στόχοι του Αλ. Τσίπρα

Πέτρος Τρουπιώτης 02-07-2021 07:28
Η «προγραμματική συνδιάσκεψη» και οι στόχοι του Αλ. Τσίπρα
Μια ακόμα προσπάθεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεργατών του, να ανακόψουν την αρνητική πορεία του κόμματος και να περιορίσουν την διάχυτη απαισιοδοξία στις τάξεις του 

Να προσπαθήσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που ήδη δημιουργούνται στον πολιτικό του χώρο και από τις κακές δημοσκοπήσεις και παράλληλα να  δώσει μια αισιόδοξη προοπτική, θα προσπαθήσει σήμερα ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στην τριήμερη συνδιάσκεψη του κόμματος του που ξεκινά στην Νίκαια, στο Κατράκειο θέατρο.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που το τελευταίο διάστημα πιέζεται εσωτερικά μια και ήδη, δυο χρόνια μετρά την εκλογική ήττα, όχι μόνον δεν φαίνεται πορεία ανάκαμψης αλλά αντίθετα τα ποσοστά του κόμματος κατρακυλούν, θέλει να δώσει μια νότα αισιοδοξίας, με στόχο να ανακόψει (έστω προσωρινά) ένα κλίμα εσωστρέφειας αλλά και απογοήτευσης που άρχισε να κυριαρχεί στον πολιτικό του χώρο.

Παράλληλα, όπως φαίνεται, οι διαδικασίες στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ για αλλαγή ηγεσίας, φοβίζουν αρκετούς στον ΣΥΡΙΖΑ, μια και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δώσει «αέρα» στο άλλοτε πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ και να ανοίξει τις πόρτες του για επαναπατρισμό ψηφοφόρων.

Όπως φαίνεται ο κ. Τσίπρας, που προσπαθεί το τελευταίο διάστημα, από την μια να παγιώσει το πολιτικό του κεφάλαιο και από την άλλη να συγκροτήσει συμμαχίες στο εσωτερικό του κόμματος του ώστε να μην είναι εύκολο να αμφισβητηθεί, σήμερα ετοιμάζεται να δώσει μια «νότα αισιοδοξίας» στα στελέχη του.

Η τριήμερη συνδιάσκεψη που ξεκινά σήμερα, αποτελεί και μια προσπάθεια να ανακοπεί το ρεύμα αδιαφορίας που φαίνεται να έχει κυριαρχήσει, ιδίως στα τοπικά στελέχη του κόμματος και ενόψει και της χαλάρωσης της καλοκαιρινής περιόδου να μην μετατραπεί σε διάλυση.

Θέλοντας από την μια να ανακόψει την εσωκομματική γκρίνια που οδηγεί σε εσωστρέφεια αλλά παράλληλα να εμφανισθεί και «φιλολαϊκός», στοχεύοντας στους νέους ηλικιακά ψηφοφόρους, ο κ. Τσίπρας αναμένεται και σήμερα να επιμείνει στα όσα είπε πρόσφατα στην ομιλία του στον ΣΕΒ.

Σε αύξηση του κατωτάτου μισθού στα 800 ευρώ, στην «κατάργηση» του εργασιακού νομού Χατζηδάκη (…τα μισά άρθρα του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε!!!), στην ανάγκη ρύθμισης - διαγράφης των χρεών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία.

Με τέτοιες εξαγγελίες αλλά και με δηλώσεις για «έλεγχο της τραπεζικής αγοράς» αλλά και ενίσχυση συνεταιριστικών και άλλων σχημάτων που θα ασχοληθούν με την πράσινη ενέργεια, ο κ Τσίπρας ελπίζει παράλληλα να υπερκεράσει και την εσωκομματική του αντιπολίτευση η οποία τον κατηγορεί και για «στροφή στην σοσιαλδημοκρατία». Μια στροφή που επιχειρήθηκε πρόσφατα αλλά δεν έφερε και τα αναμενόμενα αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο «γνωστών προσώπων» όσο και σε επίπεδο πολιτών.

 Ο πρώην πρωθυπουργός μέσα από την τριήμερη προγραμματική συνδιάσκεψη, θέλει να «εκτονώσει» αν είναι δυνατόν τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και παράλληλα να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την συγκρότηση ενός «προγράμματος του κόμματος» για τα επόμενα χρόνια.

Ενός προγράμματος που θέλει να παρουσιασθεί στην έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο και το οποίο να αποτελέσει, λένε οι συνεργάτες του, το πρώτο βήμα για το ξεκίνημα για νίκη στις εκλογές.

Πολύ δύσκολα πάντως θα μπορέσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του, να συγκεραστούν μέσα σε ένα « εφικτό» πρόγραμμα τις απόψεις (πολλές φορές) αντίθετες που επικρατούν στα στελέχη του.

[email protected]

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo