19.4 C
Athens
18.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Προφυλακίστηκε ο 49χρονος για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη το 2012


    Προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε πριν από λίγο ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής που συνελήφθη και κατηγορείται για την αρπαγή από την Εθνική Πινακοθήκη, το 2012, δύο έργων τέχνης ανεκτίμητης αξίας.
    Η απολογία του 49χρονου που κατηγορείται για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατά συναυτουργία, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πραγμάτων καλλιτεχνικής σημασίας που βρίσκονταν σε συλλογή εκτεθειμένα σε κοινή θέα και σε δημόσιο κτίριο, ήταν πολύωρη.
    Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενώπιον του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη, ο κατηγορούμενος επανέλαβε ό,τι είχε υποστηρίξει και στην προανακριτική του απολογία. Δηλαδή, ότι δεν είχε συνεργό, ότι δεν είχε σκοπό να πουλήσει τα έργα και πως δεν τα παρέδωσε νωρίτερα, διότι φοβόταν πως τα αποτυπώματα του πάνω σε αυτά θα τον πρόδιδαν.
    Ωστόσο, δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα οι οποίο αποφάσισαν την προφυλάκισή του.
    Τι είπε ο δικηγόρος του
    Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του 49χρονου, Σ. Κεχαγιόγλου, ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως σε αυτό το στάδιο ήταν αναμενόμενη η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να κρατηθεί προσωρινά ο εντολέας του. Ο ίδιος ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις σε δικονομικό επίπεδο, από τις οποίες μπορεί και να αλλάξει η τύχη του κατηγορούμενου.
    Ο κ. Κεχαγιόγλου επανέλαβε ότι ο εντολέας του είναι μετανιωμένος και ότι με τις κινήσεις του βοήθησε τις αρχές να βρεθούν οι πίνακες. Επίσης ανέφερε ότι το τρίτο έργο που έκλεψε καταστράφηκε σε συνθήκες σκότους για να διαφύγει και στην συνέχεια το πέταξε. Τέλος, ο συνήγορος επανέλαβε ότι ο κατηγορούμενος έδρασε μόνος του.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ