• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣτΕ: Υποχρεωτικό το self test για γονείς και εκπαιδευτικούς

Κατερίνα Μάνθου 01-07-2021 17:28
ΣτΕ: Υποχρεωτικό το self test για γονείς και εκπαιδευτικούς
Στο ΣτΕ  είχαν προσφύγει 50 γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος υποχρεωτικά θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο (self test) νόσησης από COVID-19, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Στο ΣτΕ  είχαν προσφύγει 50 γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί και ζητούσαν να ανασταλεί η από 18.5.2021 υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του δωρεάν υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου από COVID-19 σε μαθητές και μαθήτριες, αλλά και στους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σήμερα, το Δ' Τμήμα του ΣτΕ με την υπ' αριθμ. 135/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών (πρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος  Δήμητρα Μαυροπόδη) απέρριψε όλους τους  λόγους που προέβαλαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Το δικαστήριο έκρινε ότι «το επίδικο μέτρο εξυπηρετεί επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, συνιστάμενοι στην προστασία της δημόσιας υγείας κατά την (πρόσφατη) επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων υπό συνθήκες πανδημίας, οι οποίοι κωλύουν την χορήγηση της αιτουμένης αναστολής».

 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo