• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Έκκληση Έλληνα αστυνομικού για οικονομική ενίσχυση για να κάνει αλλαγή φύλου

Law and Order 30-06-2021 11:46 Τελευταία ενημέρωση: 30-06-2021 11:46
Έκκληση Έλληνα αστυνομικού για οικονομική ενίσχυση για να κάνει αλλαγή φύλου
Γιατί τον στηρίζουν οι συνάδελφοί του

Με μήνυμά του μέσα από την ειδική πλατφόρμα «GoGetFunding» ο 24χρονος αστυνομικός Πάρης Μεταξάς απευθύνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

O αστυνομικός έχει ξεκινήσει αγωγή τεστοστερόνης από τα τέλη Μαρτίου και προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για την επέμβαση μαστεκτομής.

Το μήνυμά του

«Γεια σας, το όνομα μου είναι Πάρης και ζω στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα. Είμαι 24 χρόνων, τρανς άντρας και προσπαθώ να μαζέψω λεφτά για τις εγχειρήσεις επαναπροσδιορισμού του φύλου μου, αλλά είναι κάτι πολύ δύσκολο, καθώς δεν έχω καμία βοήθεια από την οικογένεια μου. Είμαι αστυνομικός και αυτό καθιστά πιο δύσκολο να νιώσω αποδεκτός, καθώς η πλειοψηφία των συναδέλφων μου είναι προκατειλημμένη απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθω συνεχώς ξένος και ανασφαλής με τον εαυτό μου. Κάθε βοήθεια θα ήταν εκτιμητέα, σας ευχαριστώ πολύ!»

Η ανάρτηση της Police Action - Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Tην προσπάθεια του στηρίζει και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Police Action, στον οποίο συνδράμουν κυρίως αστυνομικοί.

«Είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε για τρανς ανθρώπους. Γιατί υπάρχουν τρανς άντρες, αλλά και τρανς γυναίκες που ακολουθούν την αντίστροφη πορεία μετάβασης. Είναι διαφορετικό πράγμα ο σεξουαλικός προσανατολισμός από τη ταυτότητα και έκφραση φύλου. Η ταυτότητα φύλου αφορά το πώς βιώνει ένας άνθρωπος το φύλο του, είναι η εσωτερική αντίληψη και αίσθηση για το φύλο, είναι ο τρόπος που κοινωνικοποιείται ένας άνθρωπος σε σχέση με την έμφυλη ταυτότητά του.

Δεν είναι επιλογή, είναι μια εσωτερική, έμφυτη αίσθηση. Η ταυτότητα και έκφραση φύλου, αλλιώς το κοινωνικό φύλο είναι η έννοια που προσδιορίζει με ακρίβεια τους τρανς ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση, η σεξουαλικότητα δεν είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει. Έτσι λοιπόν οι τρανς ανθρώποι, δεν χαρακτηρίζονται από το βιολογικό φύλο τους, αφού τους τρανς ανθρώπους τους χαρακτηρίζει η ταυτότητα φύλου, το κοινωνικό φύλο, αγγλιστί gender.

Τρανς άνδρας λοιπόν σύμφωνα με έναν επιστημονικό ορισμό είναι ο άνδρας που του αποδόθηκε το θηλυκό φύλο κατά τη γέννηση. Τρανς (transgender) είναι ένας όρος ομπρέλα και οι τρανς άνδρες επιλέγουν να υποβληθούν σε χειρουργική ή ορμονική μετάβαση, ή και τα δύο, για να αλλάξουν την εμφάνισή τους έτσι ώστε να ταιριάζει με την ταυτότητα του φύλου τους ή να ανακουφίσει τη δυσφορία του φύλου τους.

Στο δρόμο του Πάρη να είναι ο πραγματικός εαυτός του, χωρίς προβλήματα στην προσωπική και υπηρεσιακή του ζωή, θα είμαστε δίπλα του να τον υποστηρίζουμε και είμαστε υπερήφανοι που τον έχουμε στην Ελληνική Αστυνομία. Άλλωστε όσοι συνάδελφοι τον γνωρίζουμε, ξέρουμε ότι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και καλός Αστυνομικός και αυτό έχει τελικά σημασία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo