• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Προφυλακίστηκε ο 37χρονος πρώην ιερωμένος με το βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

Κατερίνα Μάνθου 29-06-2021 14:18 Τελευταία ενημέρωση: 29-06-2021 14:30
Προφυλακίστηκε ο 37χρονος πρώην ιερωμένος με το βιτριόλι στη Μονή Πετράκη
Τι υποστήριξε στην ανακρίτρια

«Αυτό που ήθελα να πράξω ήταν κακό στον εαυτό μου, αν ήταν αρνητική η απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου. Πάντα κακό στον εαυτό μου ήθελα και θέλω να κάνω, έχοντας και διαγνώσεις των ιατρών πως πάσχω από μανιοκατάθλιψη και μεικτή κατάθλιψη με κρίσεις πανικού, έχοντας έντονα συμπτώματα ψυχοσωματικά».

Αυτά υποστήριξε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας ο 37χρονος καθαιρεθείς ιερωμένος, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ράντισε με βιτριόλι Μητροπολίτες, έναν αστυνομικό και ένα αρχιμανδρίτη με καυστικό υγρό. 

Ωστόσο, αμέσως μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος και αναμένεται να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό. Αν μάλιστα κριθεί αναγκαίο μπορεί και να νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο των φυλακών. Η ανακρίτρια πάντως διέταξε να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, όπως ζητούσε η πλευρά του 37χρονου.

Μάλιστα, κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε να μην προφυλακιστεί καθώς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο υπόμνημά του «μόνο εξειδικευμένα νοσηλευτικά ιδρύματα και ιατροί μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συνεχή προβλήματα υγείας του».

Ο 37χρονος ζήτησε συγνώμη από τα θύματά του και δήλωσε συγκλονισμένος. «Ευθύς εξαρχής επιθυμώ να εκφράσω την αμέριστη συμπόνια στους παθόντες και στους συγγενείς και οικείους των τραυματισθέντων» αναφέρει στο υπόμνημα που κατάθεσε στην ανακρίτρια και προσθέτει: «Είμαι απόλυτα συγκλονισμένος και συντετριμμένος από το περιστατικό και μοναδική μου σκέψη και μέλημα είναι να συμπαρασταθώ με κάθε δυνατό τρόπο στους παθόντες, προκειμένου να απαλύνω τη βλάβη που προκάλεσα εκ της ακούσιας συμπεριφοράς μου».

Η δίκη στο Συνοδικό Δικαστήριο

Στο ιστορικό του απολογητικού υπομνήματος ο κατηγορούμενος αναφέρεται στην υπόθεση που τον έφερε ενώπιον του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για σκευωρία. «Ήταν μια σκευωρία η υπόθεση του 2018 της μικροποσότητας του 1,8 γραμμαρίων», επισημαίνει για να αναφερθεί στη συνέχεια σε δυο πρόσωπα τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που προβάλλει, τον ενέπλεξαν στην όλη υπόθεση επειδή ο ίδιος γνώριζε «παραπτώματα όπως αυτό της παιδοφιλίας και της ομοφυλοφιλίας».

Ο κατηγορούμενος, εξηγεί όμως και πως απέκτησε την καυστική ουσία την οποία έριξε στα θύματά του: «Η Εκκλησία ήταν και είναι η διαφυγή μου από τα ψυχικά προβλήματα που με διακατέχουν από μικρό παιδί. Πριν από 1,5 μήνα βρήκα ένα τηλέφωνο από μια ομάδα χημική στο Διαδίκτυο και αγόρασα στη τιμή των 45 ευρώ το υγρό, το οποίο με διαβεβαίωσαν πως είναι χημικό για τους αγρούς, για τα χόρτα» υπογραμμίζει και σε άλλο σημείο του υπομνήματος του υποστηρίζει: «Ο λόγος που έκανα την απονενοημένη μου πράξη, για να κάνω κακό στον εαυτό μου, καθώς η απόφαση της καθαίρεσής μου ήταν προειλημμένη και απόδειξη αυτού ήταν πως δεν με άφηναν καν να μιλήσω. Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση, σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής, έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους».

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του κατηγορούμενου η εισαγγελία έχει ασκήσει ποινική δίωξη για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή, ενώ στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του αναφέρει: «Εντός της Ιεράς Μονής Ασωμάτων – Πετράκη, περί ώρα 19:15 αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου, που συνεδρίαζε για την επικύρωση της απόφασης καθαίρεσης έβγαλες από την τσάντα που έφερες μαζί σου, δυο φιάλες με καυστικό υγρό και με πρόθεση εκτόξευσες το περιεχόμενο τους προς το πρόσωπο, τον τράχηλο και τα άνω άκρα των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου και του αστυφύλακα ο ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία μέτρων τάξης στον ως άνω χώρο. Με τις ως άνω πράξεις σου προκάλεσε κίνδυνο ζωής, αποτέλεσμα το οποίο επιδίωκες καθόσον το καυστικό υγρό εμφανίζει έντονη διαβρωτική των ιστών του ανθρωπίνου σώματος δράση, ενώ η εισπνοή των ατμών που προκαλεί η επαφή του υγρού στο ανθρώπινο σώμα ή σε άλλα αντικείμενα παρακαλεί σοβαρές βλάβες στο αναπνευστικό σύστημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo