20.3 C
Athens
18.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Σήμερα ξανά στον ανακριτή ο ιερωμένος που επιτέθηκε με καυστική ουσία στη Μονή Πετράκη


    Φορώντας μια γκρι μπλούζα, χωρίς τα ράσα του και φωνάζοντας πως δεν «υπάρχει εκκλησιαστική δικαιοσύνη» έφυγε, χθες, από το γραφείο του ανακριτή, χωρίς να δώσει απολογία, ο 37χρονος ιερωμένος, ο οποίος επιτέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με βιτριόλι σε Μητροπολίτες, δικηγόρους και έναν αστυνομικό, έξω από τη Μονή Πετράκη. Ο κατηγορούμενος ενώ είχε λάβει προθεσμία να απολογηθεί χθες Δευτέρα σε ανακριτή για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή, εντούτοις δεν απολογήθηκε καθώς δεν είχε διαβιβαστεί ακόμη στο δικαστικό λειτουργό ο ιατρικός φάκελος του κατηγορουμένου. Να σημειωθεί ότι ο 37χρονος καθαιρεθείς ιερέας, επικαλείται ψυχιατρικά προβλήματα και αμέσως μετά τη σύλληψή του είχε μεταφερθεί στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο». Ο ίδιος επιτέθηκε στα θύματά του ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η δίκη του στο συνοδικό δικαστήριο.
    Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, έχει δηλώσει πως ο πελάτης του χρήζει ιδιαίτερης ποινικής μεταχείρισης. «Δεν θα τον αναλάμβανα αν δεν ήξερα ότι χρήζει ειδικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Είναι νομικά και ιατρικά τεκμηριωμένο ότι δεν έχει σώας τας φρένας», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο συνήγορος του 37χρονου.
    «Όλα συνέβησαν ξαφνικά, όταν του ανακοινώθηκε ότι δεν γίνεται δεκτή η έφεσή του λόγω εκπροθέσμου και επικυρούται η απόφαση καθαιρέσεως τότε έγιναν όλα», έχει αναφέρει για την επίθεση ο Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος, ο οποίος είναι ένα από τα θύματα της επίθεσης του κατηγορουμένου. «Καθόταν απέναντί μας, σηκώθηκε να ακούσει την απόφαση και όταν την άκουσε άρχισε να μας ειρωνεύεται ότι λαμβάνουμε γραμμή από τον Μητροπολίτη του, τον Μητροπολίτη Βεροίας. Λέγοντας αυτήν την πράξη έσκυψε στην τσάντα που είχε δίπλα του, καφέ χρώματος και κρατώντας το βαρύ, δίλιτρο μπουκάλι και με τα δυο χέρια, έτσι ώστε να μην καεί ο ίδιος, έκανε ημικυκλικές κινήσεις ώστε να μας πετύχει όλους. Δεν θέλω να πιστέψω ότι είχε πρόθεση αλλά ήταν πολύ εύστοχος. Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι έγινε αλλά όταν είδαμε τα άμφια να κοκκινίζουν και να καίγονται τότε τρέξαμε όλοι στις βρύσες για να ξεπλύνουμε το υγρό», περιέγραψε ο Μητροπολίτης Καλλίνικος.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ