• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Έπαιξαν στο τζόγο μεγάλα ποσά σχολικής επιτροπής του δήμου Αθηναίων

lawandorder.gr 28-06-2021 20:34
Έπαιξαν στο τζόγο μεγάλα ποσά σχολικής επιτροπής του δήμου Αθηναίων
Ο κ. Τσιατσιάμης υπογράμμισε ότι η δικαστική έρευνα είναι σε εξέλιξη και, απαντώντας σε ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης, απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις για συγκάλυψη

Σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης της υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού από τη Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και αυστηρή τιμωρία όσων εμπλέκονται, επιθυμεί και ζητεί η δημοτική αρχή Μπακογιάννη.

Αυτό τόνισε, ενημερώνοντας σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας σχετικά με την υπόθεση, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, επισημαίνοντας ότι στις αρχές του Ιανουρίου του 2020 που εντοπίστηκε η υπεξαίρεση, αυθημερόν, με εντολή του δημάρχου, υποβλήθηκε μήνυση κατ΄ αγνώστων.  
 
Ο κ. Τσιατσιάμης υπογράμμισε ότι η δικαστική έρευνα είναι σε εξέλιξη και, απαντώντας σε ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης, απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις για συγκάλυψη. Επίσης διευκρίνησε ότι τα ποσά που φαίνονται στον ισολογισμό της σχολικής επιτροπής να έχουν επιστραφεί, είναι από στοιχηματική εταιρία, όπου «τζογαρίστηκαν» από τους δράστες. Η εταιρία, είπε ο γενικός γραμματέας, επέστρεψε τα ποσά μετά από σχετική ενημέρωση του δήμου από που προήλθαν αυτά τα χρήματα.  
 
Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, που έθεσε το θέμα, επεσήμανε ότι στον ισολογισμό φαίνεται να επιστρέφεται ένα ποσό ύψους 32.500 ευρώ από άγνωστο καταθέτη και κάλεσε τη δημοτική αρχή να ενημερώσει ποιο είναι το ακριβές ποσό της υπεξαίρεσης, ποιος είναι ο άγνωστος καταθέτης, καθώς επίσης να εξηγήσει ενέργειες που μπορούν να κατανοηθούν μόνο σαν προσπάθεια να προστατευτεί ο υπεύθυνος μιας υπεξαίρεσης που ζημίωσε τους πόρους των σχολείων της πόλης, όπως είπε. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo