• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Στη φυλακή οι δύο Τούρκοι που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

lawandorder.gr 28-06-2021 19:50 Τελευταία ενημέρωση: 28-06-2021 20:00
Στη φυλακή οι δύο Τούρκοι που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού
Οι δύο άνδρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ωστόσο δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια

Τον δρόμο των φυλακών πήραν με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, οι δύο Τούρκοι ηλικίας 31 και 25 ετών που συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη ανοικτά του Καστελλόριζου και κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να εμβολίσουν πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Υπενθυμίζεται τα ξημερώματα της Τρίτης επιχείρησαν να εμβολίσουν με το ταχύπλοό τους, σκάφος του Λιμενικού. Το επεισόδιο σημειώθηκε ανοιχτά του Καστελόριζου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σε βάρος των δύο Τούρκων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα πρόκλησης ναυαγίου, παράνομη είσοδο στη χώρα και βία κατά υπαλλήλων.

Όπως μεταδίδει η rodiaki.gr, το Σάββατο το μεσημέρι οι δύο κατηγορούμενοι συνοδευόμενοι από τη συνήγορό τους προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες, δήλωσαν ότι μετέφεραν το σκάφος για λογαριασμό άλλου συμπατριώτη τους που βρίσκεται στην Τουρκία από τη μία πόλη στην άλλη και καθώς έμειναν από καύσιμα, σταμάτησαν για να βάλουν στη μηχανή βενζίνη. Τότε έγιναν αντιληπτοί από τους λιμενικούς.

Όταν οι δύο Τούρκοι αντιλήφθησαν το πλωτό σκάφος του ελληνικού ναυτικού, σύμφωνα πάντα με τις απολογίες τους, προσπάθησαν να διαφύγουν γιατί φοβήθηκαν. Οι ίδιοι αρνούνται ότι επιχείρησαν να εμβολίσουν το ελληνικό πλωτό του Λιμενικού Σώματος. Ωστόσο οι ισχυρισμοί τους αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίες με σύμφωνη γνώμη τους έκριναν προσωρινά κρατούμενους και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo