• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Προφυλακισμένος για την υπόθεση Φουρθιώτη καταγγέλλει ότι κινδύνευσε η υγεία του στη φυλακή

Κατερίνα Μάνθου 28-06-2021 17:16
Προφυλακισμένος για την υπόθεση Φουρθιώτη καταγγέλλει ότι κινδύνευσε η υγεία του στη φυλακή
Ο δικηγόρος του Κωνσταντίνος Γώγος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά

Κατά παντός υπευθύνου στρέφεται με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος του Κωνσταντίνος Γώγος κρατούμενος για την υπόθεση Φουρθιώτη, υποστηρίζοντας ότι μέσα στις φυλακές Λάρισας όπου κρατείται προσωρινά τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή του από σηψαιμικό επεισόδιο που έπαθε.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία του στον ανακριτή για την υπόθεση Φουρθιώτη και ήταν εμφανές πως αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, καθώς δεν μπορούσε να βαδίσει και μετακινούνταν με αμαξίδιο.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Γώγος, αναφέρει τα εξής για λογαριασμό του κατηγορούμενου εντολέα του:  «Όπως είναι ήδη γνωστό η υπόθεση του εντολέα μου απασχόλησε την κοινή γνώμη πρόσφατα όταν και αφού απολογήθηκε κατά το στάδιο της κύριας ανάκρισης κρίθηκε προφυλακιστέος. Με το παρόν επιδιώκει να γνωστοποιήσει την κατάσταση την οποία και βιώνει στα Κ.Κ. Λάρισας. Συγκεκριμένα, ο εντολέας μου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπαιτίου καθώς ενώ είναι κρατούμενος έπαθε σηψαιμικό επεισόδιο στο πόδι με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να χάσει τη ζωή του αλλά και το άκρο του. Έχει ήδη υποστεί έξι (6) χειρουργεία και θα είναι μακρύς ο δρόμος της αποκατάστασης του άκρου του.

Να υπενθυμίσουμε πως απόλυτη ευθύνη της υγείας και της διαβίωσης του κρατουμένου έχουν αποκλειστικά και μόνον τα όργανα σωφρονισμού του.

Το Δικηγορικό Γραφείο Κωνσταντίνος Χ. Γώγος & Συνεργάτες ευελπιστεί η Δικαιοσύνη να επιληφθεί άμεσα της υποθέσεως αναζητώντας τις ποινικές ευθύνες σε όσους οδήγησαν τον κρατούμενο να κινδυνεύσει να χάσει το πόδι του εντός της φυλακής».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo