• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δολοφονία Καρολάιν: Για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας αποφασίζει σήμερα η εισαγγελία

Κατερίνα Μάνθου 28-06-2021 07:01 Τελευταία ενημέρωση: 28-06-2021 07:01
Δολοφονία Καρολάιν: Για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας αποφασίζει σήμερα η εισαγγελία
Την απόφασή της για το ζήτημα της προσωρινής επιμέλειας της μόλις ενός έτους Λυδίας, ανακοινώνει σήμερα η εισαγγελία ανηλίκων στους δικηγόρους των παππούδων της, σε Αθήνα και Αλόννησο που την διεκδικούν

Την απόφασή της για το ζήτημα της προσωρινής επιμέλειας της μόλις ενός έτους Λυδίας, ανακοινώνει σήμερα η εισαγγελία ανηλίκων στους δικηγόρους των παππούδων της, σε Αθήνα και Αλόννησο που την διεκδικούν. Το ζήτημα της προσωρινής επιμέλειας του παιδιού εξετάστηκε από την εισαγγελία μετά την ομολογία και την προφυλάκιση του πατέρα της μικρής, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της μητέρας της, Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου.

Με αίτησή της η οικογένεια του δράστη ζητεί να έχει την επιμέλεια της ανήλικης από κοινού (για έξι μήνες το χρόνο) με την μητέρα της 20χρονης Καρολάιν. Από την πλευρά της η οικογένεια της άτυχης κοπέλας αιτήθηκε να έχει την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού, με το δικηγόρο που την εκπροσωπεί Αθανάσιο Χαρμάνη, να αναφέρει ότι η μητέρα της Καρολάιν  θα νιώσει ότι της δίνουν την χαριστική βολή αν μετά την κόρη της, χάσει και την εγγονή της.

«Καταθέσαμε στην εισαγγελέα ανηλίκων το αίτημα μας για την ανάληψη της αποκλειστικής επιμέλειας της μικρής Λυδίας από τη μητέρα της Καρολάιν. Πληροφορηθήκαμε ότι οι εκθέσεις των κοινωνικών λειτουργών κυρίως από την Αλόννησο είναι θετικές» έχει αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Χαρμάνης για να επισημάνει: «Εκθέσαμε στην κυρία εισαγγελέα πραγματικά περιστατικά και επιστημονικές απόψεις ειδικών ψυχιάτρων, οι οποίοι συνηγορούν στην άποψη ότι θα πρέπει να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της Καρολίνας, που είναι καταλληλότερο περιβάλλον. Προσθέσαμε και κάποια στοιχεία στην εισαγγελέα. Τονίσαμε ότι το παιδί αυτό στην μεν Αθήνα θα είναι η κόρη του δολοφόνου, στη δε Αλόννησο θα είναι το κοριτσάκι της μανούλας του, της Καρολάιν γιατί την λατρεύουν και όλος και ο κοινωνικός περίγυρος θα το στηρίξει …».

Από την πλευρά της, η οικογένεια του κατηγορούμενου, με τη δική της αίτηση που κατέθεσε στην εισαγγελία ο δικηγόρος της Γιάννης Κώτσος, διεκδικεί την επιμέλεια του παιδιού από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους και τους υπόλοιπους μήνες  η μικρή να μένει με τους παππούδες της στην Αλόννησο.

«Υπό το βάρος των τραγικών γεγονότων φρονούμε ότι προέχει η ισόρροπη επαφή και ανάπτυξη της εγγονής μας Λυδίας και με τις δύο οικογένειες, τόσον εκ της πατρικής, όσον και εκ της μητρικής γραμμής και μάλιστα με χρονική κατανομή που είναι ευεργετική και απαραίτητη για την προστασία της ισόρροπης και ομαλής ανάπτυξης», αναφέρεται στην αίτηση της οικογένειας του 33χρονου κατηγορούμενου. «Εξασφαλίζεται με την εναλλασσόμενη κατοικία, ως εκ της οποίας διατηρείται και οικοδομείται στενή συναισθηματική σχέση αμφοτέρων των οικογενειών με την ανήλικη εγγονή μας, με στοργή, φροντίδα  και υπομονή, για την εκτέλεση του έργου όλων μας έναντι της εγγονής μας, για τη σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγησή της και την κάλυψη των υλικών και συναισθηματικών της αναγκών», επισημαίνει ακόμη η οικογένεια του προφυλακισμένου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου.

Ακόμη στην αίτησή της η οικογένεια του 33χρονου αναφέρει: «Είναι βέβαιον ότι πληρούμε άπαντες, ως κοινωνικοί και υπεύθυνοι άνθρωποι, με ευπρεπή συμπεριφορά και συγκροτημένο χαρακτήρα, με σοβαρή προσωπικότητα και παιδαγωγική καταλληλότητα. Το συμφέρον της ανήλικης εγγονής μας Λυδίας, το οποίο αποσκοπεί στην ανάπτυξή της σε μια υπεύθυνη, ανεξάρτητη και ψυχικά υγιή προσωπικότητα, επιβάλει την ανάθεση της άσκησης της επιμέλειας από κοινού. Η χρονική, ήτοι η εναλλασσόμενη άσκηση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή και των δύο πλευρών στην ανατροφή της, ενισχύει τους δεσμούς της με τους πάππο και μάμμη αμφοτέρων των γραμμών και αυταπόδεικτα περιορίζει τις δυσμενείς επιπτώσεις από την τραγική απώλεια της μητέρας της… Είναι βέβαιο ότι θα συνεχισθεί το ήδη υφιστάμενο και απολύτως απαραίτητο κλίμα γαλήνης και ηρεμίας μεταξύ των δύο οικογενειών, που είναι αναγκαίο για την ομαλή ανάπτυξη και απρόσκοπτη εξέλιξη της προσωπικότητας της Λυδίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, εν όψει του γνωστού τραγικού γεγονότος,  τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ψυχική ισορροπία και ομαλή ανάπτυξη της ως άνω ανήλικης εγγονής μας.  Διότι η άσκηση της επιμέλειας, η ανατροφή και η επικοινωνία δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μέσον τιμωρίας και μάλιστα ημών των αναιτίων, που έχουμε ως μόνον μέλημά μας τη Λυδία και τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή και εν γένει ανάπτυξή της» .

Να σημειωθεί, τέλος, πως οι εισαγγελείς που αναμένεται να αποφανθούν σήμερα για την προσωρινή επιμέλεια της ανήλικής έχουν λάβει τις εκθέσεις των κοινωνικών λειτουργών, οι οποίοι έχουν εξετάσει, κατ’ εντολή της, τα δυο οικογενειακά περιβάλλοντα, δηλαδή, την οικογένεια του 33χρονου κατηγορούμενου και την  οικογένεια της αδικοχαμένης Καρολάιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo