19.2 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Γλυκά Νερά: Τα βήματα του ανακριτή για να ξεκλειδώσει τα «μυστικά» στη δολοφονία της Καρολάιν


    Μπορεί ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν να βρίσκεται στη φυλακή από την περασμένη Τρίτη, ως προσωρινά κρατούμενος, ο 12ος τακτικός ανακριτής, όμως, που έχει αναλάβει να διενεργήσει την έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση, συνεχίζει την έρευνά του, προκειμένου να ρίξει φως στα σκοτεινά σημεία της στυγερής δολοφονίας, της νεαρής γυναίκας και μητέρας, η οποία συγκλόνισε το Πανελλήνιο.
    Η ανάκριση για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μετά την απολογία που είχε δώσει ο κατηγορούμενος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος. Καταρχάς, ο δικαστικός λειτουργός θα αρχίσει να καλεί τους πρώτους μάρτυρες της υπόθεσης, καθώς και αλλά πρόσωπα από το περιβάλλον του ζευγαριού, όπως έχει ζητήσει ο 33χρονος κατηγορούμενος. Ο δικαστικός λειτουργός μέσα από τις μαρτυρικές καταθέσεις που θα λάβει θα επιχειρήσει να «χαρτογραφήσει» τις σχέση που είχε το ζευγάρι, αν δηλαδή ήταν συγκρουσιακή και για πόσο χρονικό διάστημα. Σκοπός είναι να καταδειχθεί το ενδεχόμενο προσχεδιασμού του εγκλήματος από τον 33χρονο κατηγορούμενο αλλά και το κίνητρο που μπορεί να είχε για να δολοφονήσει τη σύζυγό του και μητέρα του παιδιού του.
    Σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα, δηλαδή στον εάν το έγκλημα ήταν προμελετημένο, απαντήσεις ενδέχεται να δώσει πιθανή πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που υπήρχε στο ισόγειο της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά. Πάντως, τα στοιχεία που εμπεριέχονται μέχρι στιγμής στη δικογραφία της υπόθεσης, είναι επιβαρυντικά για τον κατηγορούμενο.
    Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, η κάρτα μνήμης «SD» της κάμερας «είχε αφαιρεθεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμη καταγραφή οποιασδήποτε εικόνας κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα στον τόπο του εγκλήματος». Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, «η τελευταία «επικοινωνία» της κάμερας μέσω δικτύου με κάποιον χρήστη που είχε πρόσβαση σε αυτή είναι στις 01:19 της 11ης Μάιου». Δηλαδή, περίπου τρεις ώρες πριν φύγει από τη ζωή η Καρολάιν, δεδομένου η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει πως ο θάνατος της νεαρής γυναίκας, επήλθε μεταξύ 4 με 5 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου. Να σημειωθεί πως ο 33χρονος έχει υποστηρίξει στις αρχές ότι αφαίρεσε την κάρτα μνήμης μετά τη δολοφονία της Καρολάιν. Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε, όταν ομολόγησε το έγκλημα, την έκοψε σε κομμάτια και την πέταξε στην στη λεκάνη της τουαλέτας. στα Γλυκά Νερά.
    Τέλος, αν και ο 33χρονος έχει υποστηρίξει ότι δεν είχε κανένα κίνητρο, ούτε προσχεδίασε τα εγκλήματα που διέπραξε, εντούτοις ο ανακριτής θα ερευνήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και τα οποία νέα στοιχεία συλλέξει θα φέρουν τον κατηγορούμενο ξανά στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ