• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Τζανάκης: Ο πλήρης εμβολιασμός προστατεύει από τη μετάλλαξη Δέλτα

lawandorder.gr 26-06-2021 10:38
Τζανάκης: Ο πλήρης εμβολιασμός προστατεύει από τη μετάλλαξη Δέλτα
«Δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται προσοχή»

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μίλησε για τη σοβαρή μετάλλαξη Δέλτα του COVID-19, τονίζοντας ποια εμβόλια προστατεύουν σχεδόν στο 100% από το νέο κύμα.

Δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται προσοχή, σημείωσε ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Επανέλαβε ότι το τέταρτο κύμα θα αφορά κυρίως τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο κ Τζανάκης εξήγησε ότι όπως δείχνουν οι έρευνες ο πλήρης εμβολιασμός με τα εμβόλια Pfizer ΚΑΙ AstraZeneca προστατεύει σχεδόν στο 100% από τη σοβαρή νόσηση.

Σχετικά με τα εμβόλια των εταιριών Johnson & Johnson και Moderna τόνισε ότι οι σχετικές έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά είναι πιθανό ότι θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζει πρόβλημα με την παραλλαγή Δέλτα επειδή ακολούθησε την πολιτική εμβολιασμού της πρώτης δόσης.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης, τόνισε ότι πιθανότατα το φθινόπωρο ορισμένες κατηγορίες πολιτών όπως οι πιο ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, θα χρειαστούν και μια τρίτη δόση εμβολίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo