• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές σε εργοστάσιο στο Βαρθολομιό

lawandorder.gr 25-06-2021 18:28
Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές σε εργοστάσιο στο Βαρθολομιό
Τι είπαν στις απολογίες τους

Ελεύθεροι αφέθησαν και οι 7 κατηγορούμενοι με σύμφωνη γνώμη της κας Ανακρίτριας και της κας Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, όπως μεταδίδει το ilialive.gr.

Τα εν λόγω άτομα κατηγορούνταν για το αδίκημα των διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση, όπου η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερέβαινε το ποσό των 120.000 €)και για το γεγονός ότι το εν λόγω αδίκημα τελέστηκε από δύο ή περισσότερους που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών.

Ειδικότερα σύμφωνα με το σχετικό κατηγορητήριο οι εν λόγω κατηγορούμενοι φέρονταν ότι κατά το δίμηνο μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και 14 Νοεμβρίου 2020, αφού διάνοιξαν σε δύο σημεία την συρμάτινη περίφραξη του εργοστασίου κεντημάτων με την επωνυμία «ΜΠΡΑΤΗ Χρυσούλα & Διονύσιος ΧΟΥΝΟΣ Ο.Ε.», με έδρα το Βαρθολομιό Ηλείας, εισήλθαν στον αύλειο χώρο αυτού και στη συνέχεια από την οπίσθια βοηθητική πόρτα της επιχείρησης, η οποία δεν έφερε ίχνη παραβίασης, εισήλθαν στο εσωτερικό χώρο του εργοστασίου, παραβίασαν τις εσωτερικές πόρτες, ερεύνησαν όλους τους χώρους και αφαίρεσαν μεγάλες ποσότητες αποθηκευμένων προϊόντων της εν λόγω βιοτεχνίας, κεντημάτων, είδη προικός, είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα, αντικείμενα από τις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα κλπ.

Η αξία των κλοπιμαίων σύμφωνα με την εκτίμηση που έκανε με λογιστή η μια εκ των συνιδιοκτητών της βιοτεχνίας ανέρχεται στο ιδιαίτερα μεγάλο ποσό των 500.000€. Οι επτά κατηγορούμενοι είναι ημεδαποί, ηλικίας 30, 38, 42, 36, 28, 25 και 27 ετών, κάποιοι εξ αυτών είναι συγγενείς μεταξύ τους και σχεδόν όλοι (πλην ενός) είναι μόνιμοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Γαστούνης Ηλείας.

Ειδικότερα όσον αφορά τον πρώτο (κατά σειρά διαβιβαστικού της Ασφάλειας Αμαλιάδας), κατηγορούμενο Π.Σ., ηλικίας 30 ετών, αυτός απολογούμενος ενώπιον της κας Ανακρίτριας Αμαλιάδας, συνοδευόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισής του, δικηγόρο Αμαλιάδας κο Δημήτριο Καραγιάννη, κατέρριψε αφενός μεν τις κατηγορίες ότι συνομιλούσε με διάφορα άλλα ύποπτα άτομα, σχετικά με τον εντοπισμό, κατόπτευση και διάρρηξη της εν λόγω βιοτεχνίας, όπως εφέρετο ότι έπραξε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ενώ κατά την απολογία του απέδειξε ότι ουδέποτε συνομίλησε με δύο (2) συγκεκριμένα άτομα που εφέρετο από την Αστυνομική προανάκριση ότι έκανε.

Τέλος, για τα πράγματα, που βρέθηκαν στη οικία του, κατόπιν ελέγχου από τα αστυνομικά όργανα, υποστήριξε ότι δεν τ’έκλεψε αλλά τα βρήκε τυχαία σε απόμερο σημείο που υπάρχει σε χώρο πλησίον του εργοστασίου. Όσον αφορά τον δεύτερο, κατά σειρά διαβιβαστικού κατηγορούμενο, ημεδαπό Χ.Σ., ηλικίας 38 ετών, πρόκειται για τον αδελφό του πρώτου, όπου όμως ως απεδείχθη κατά την απολογία του, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με την εν λόγω υπόθεση, ενώ ούτε στην κατοικία του ευρέθη οτιδήποτε και δεν εμπλέκεται σε καμία συνομιλία, όπως προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Σχετικά δε με τον τέταρτο και πέμπτο εκ των κατηγορουμένων (κατά σειρά διαβιβαστικού) Σ.Π., ηλικίας 36 ετών και Ν.-Δ.Π. 28 ετών, πρόκειται για στενούς συγγενείς (κουνιάδος-γαμπρός), που ισχυρίστηκαν απολογούμενοι ότι αφενός μεν ο ένας δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για την μαύρη σακούλα με τα κλοπιμαία που βρέθηκε επιμελώς κρυμμένα στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του, ενώ ο άλλος ισχυρίστηκε και απέδειξε ότι η μόνιμή κατοικία του ήταν εντελώς διαφορετική (Ηράκλειο Κρήτης) από το μέρος (Λευκοχώρι) που κατηγορούνταν ότι είχε στο σπίτι του και είχε τάχα κρύψει διάφορα είδη από τα κλοπιμαία. Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας τους την 1η κάθε μήνα.

karagiannis

Συνήγορος υπεράσπισης των ως άνω 4 εκ των 7 κατηγορουμένων ήταν ο δικηγόρος του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας Δημήτριος Καραγιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo