• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Φυτεία με 1.300 δενδρύλλια και φυτώριο με 1.100 φυντάνια εντοπίστηκαν στη Φωκίδα (εικόνες)

lawandorder.gr 24-06-2021 21:17
Φυτεία με 1.300 δενδρύλλια και φυτώριο με 1.100 φυντάνια εντοπίστηκαν στη Φωκίδα (εικόνες)
Το παράνομο όφελος που θα αποκόμιζαν υπολογίζεται στις 900.000 ευρώ - Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί καλλιεργητές

Τεράστια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε εξαιρετικά δύσβατη δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση, στη θέση «Αλευροχιά» της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας Φωκίδας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα από αστυνομικούς συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί-καλλιεργητές της φυτείας.

Οι αστυνομικοί που προσέγγισαν το σημείο, διαπίστωσαν ότι η καλλιέργεια είχε αναπτυχθεί σε ειδικά διαμορφωμένο-εκχερσωμένο χώρο, που αποτελούταν από πολλαπλά επίπεδα, ενώ συνολικά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (1.300) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,30 έως 1,80 μέτρων.

Επιπλέον, εντοπίσθηκε κλειστό αυτοσχέδιο θερμοκήπιο με 1.100 υπό ανάπτυξη φυτά κάνναβης, ύψους δύο εκατοστών, τα οποία ήταν φυτεμένα σε μικρές πλαστικές γλάστρες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διαπιστώθηκε επίσης ότι οι καλλιεργητές, οι οποίοι διέμεναν σε αυτοσχέδιο κατάλυμα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συνεχή επιτήρηση και φροντίδα της φυτείας, είχαν προβεί στην κατασκευή συστήματος ποτίσματος των δενδρυλλίων.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω σύστημα αποτελούταν από λάστιχα μήκους 300 περίπου μέτρων, η τροφοδότηση των οποίων πραγματοποιούταν από παρακείμενο ρέμα, που τους παρείχε συνεχόμενη ροή νερού.

Στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα γεωργικά εργαλεία και σύνεργα, πρόσφορα για τη φροντίδα της φυτείας.

Επίσης στην κατοχή των καλλιεργητών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι το παράνομο όφελος που θα αποκόμιζαν υπολογίζεται στις 900.000 ευρώ.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo