• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με την αν. Διευθυντή Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης της ΕΕ

lawandorder.gr 24-06-2021 21:01 Τελευταία ενημέρωση: 24-06-2021 21:03
Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με την αν. Διευθυντή Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης της ΕΕ
Συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και θέματα που αφορούν στη διαδικασία αξιολόγησης του κεκτημένου Σένγκεν στη χώρα μας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε σήμερα με την αναπληρωτή Διευθυντή Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Beate Gminder.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και θέματα που αφορούν στη διαδικασία αξιολόγησης του κεκτημένου Σένγκεν στη χώρα μας.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στη σημαντική μείωση, που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα, στις μεταναστευτικές ροές, επισημαίνοντας ότι αυτή, κυρίως, οφείλεται στα αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τη φρούρηση των συνόρων από την ελληνική πλευρά, με τη συμβολή και των δυνάμεων του Frontex.

Από την πλευρά της η Ευρωπαία αξιωματούχος αναφέρθηκε στα ζητήματα λειτουργίας Χώρου Σένγκεν και σε θέματα βελτίωσης συνεργασίας στον τομέα των επιστροφών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού, Λουκάς Τσώκος. Επίσης, συμμετείχαν ο κ. Αριστείδης ΨΑΡΡΑΣ, Επικεφαλής Τομέα Ελλάδας της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων / Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς επίσης τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Ευαγγελία Γεωργίτση, FatimaAmann και Ορέστης Βούγιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo