• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Διευκρινίσεις για το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας

Μιχάλης Τεζάρης 24-06-2021 20:41 Τελευταία ενημέρωση: 24-06-2021 23:17
Διευκρινίσεις για το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας
Παρουσιάζεται επίσημα την Τετάρτη

Ολόκληρο το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο παρουσιάστηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα την επόμενη Τετάρτη.

Θυμίζουμε ότι χτες ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο έκανε λόγο «μεγάλη θεσμική τομή: μια παρέμβαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αναδιοργανώνει πλήρως την Ελληνική Αστυνομία, γιατί οι νέες συνθήκες στον κόσμο του εγκλήματος απαιτούν και νέες δομές στον κόσμο του νόμου», προσθέτοντας ότι «με τη νέα διάταξη δυνάμεών της, η Ελληνική Αστυνομία φιλοδοξεί να οδηγεί πιο γρήγορα, πιο τεκμηριωμένα τους παρανόμους στη Δικαιοσύνη. Κι εκείνη, βέβαια, θα έχει τον τελικό ρόλο και λόγο για να κρίνει δίκαια».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το νομοσχέδιο, με το οποίο θα αλλάζει άρδην η διάρθρωση και η λειτουργία της αστυνομίας, θα αποτελείται από 120 άρθρα.

Νωρίτερα το L&O παρουσίασε ένα αρχικό σχέδιο νόμου, το οποίο, όμως, όπως αναφέρουν πηγές από την αστυνομία, συνάντησε μεγάλες ενδουπηρεσιακές αντιδράσεις, οπότε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επαναδιαμόρφωσε το σύνολό του, φτάνοντας τα 120 άρθρα από 23 που περιείχε η αρχική πρόταση.

Όπως και να 'χει, είναι δεδομένο ότι θα πρόκειται για ένα σημαντικό νομοσχέδιο, το οποίο θα επανακαθορίζει δομές, λειτουργίες και προτεραιότητες, με στόχο να διαμορφωθεί μαι σύγχρονη αστυνομία που θα απαντά στις νέες κοινωνικές ανάγκες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo