• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

KIΝΑΛ: Να αποκατασταθούν οι αδικίες με τους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ)

lawandorder.gr 24-06-2021 16:07
KIΝΑΛ: Να αποκατασταθούν οι αδικίες με τους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ)
Υπογραμμίζει ότι, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, έως τώρα οι αρμόδιοι υπουργοί δίδουν «μη ικανοποιητικές απαντήσεις»

Να δοθεί επιτέλους λύση στο χρονίζον ζήτημα της εναρμόνισης της βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης των αξιωματικών προέλευσης ΕΜΘ, ζητάει το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο υπογραμμίζει ότι, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, έως τώρα οι αρμόδιοι υπουργοί δίδουν «μη ικανοποιητικές απαντήσεις».

Αναλυτικότερα, σε ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ προς τους υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Σταϊκούρα, αναφέρεται πως «παρ' ότι το ΥΠΕΘΑ από τις 27-11-2020 είχε στείλει την πρόταση για ένταξη στη Β΄ μισθολογική κατηγορία, με προϋπολογισμένα ποσά, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία, έχουν περάσει επτά μήνες και ακόμη το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί».

Κάτι που δείχνει ότι «ενώ υπάρχει η πολιτική βούληση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διαφαίνεται μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση από το Γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα «οι πρώτοι αξιωματικοί που έχουν προαχθεί από τον Μάιο 2019 στον βαθμό του ανθυπολοχαγού, να πληρώνονται δυο χρόνια τώρα, ως ανθυπασπιστές Στρατού Ξηράς και αντιστοίχων, ενώ έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες εισφορές για την προαγωγή τους. Το ίδιο συμβαίνει για όσους προήχθησαν στο βαθμό του υπολοχαγού και αποστρατεύονται λαμβάνοντας την σύνταξη του ανθυπασπιστή».

 
 
 

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo