• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Στο ΣΔΙΤ το έργο στέγασης 5 αστυνομικών διευθύνσεων

lawandorder.gr 24-06-2021 14:22 Τελευταία ενημέρωση: 24-06-2021 14:29
Στο ΣΔΙΤ το έργο στέγασης 5 αστυνομικών διευθύνσεων
Το έργο αφορά τις αστυνομικές διευθύνσεις σε Πάτρα, Λευκάδα, Καρδίτσα, Βέροια και Αλεξανδρούπολη

Στη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, υποβλήθηκε χθες Τετάρτη, η Αίτηση Υπαγωγής (Προμελέτη Σκοπιμότητας) του έργου «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και τεχνική διαχείριση κτηρίων στέγασης πέντε αστυνομικών διευθύνσεων, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το έργο αφορά τις αστυνομικές διευθύνσεις σε Πάτρα, Λευκάδα, Καρδίτσα, Βέροια και Αλεξανδρούπολη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Αίτηση υποβλήθηκε από την ΚΤΥΠ Α.Ε. (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ), με την οποία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σύνηψε Μνημόνιο Συνεργασίας, σύμφωνα με το οποίο η ΚΤΥΠ Α.Ε αναλαμβάνει υποχρεώσεις Αναθέτουσας Αρχής, ώστε να διενεργήσει τη διαγωνιστική διαδικασία ανάθεσης του έργου, να υπογράψει τη σύμβαση σύμπραξης με τον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης (Ι.Φ.Σ.) και να παρακολουθήσει την εκτέλεση της σύμβασης σύμπραξης.

«Προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποτελεί η στέγαση των υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων της ΕΛ.ΑΣ, στο άμεσο μέλλον, σε σύγχρονα κτίρια, σε νευραλγικά επιχειρησιακά σημεία των πόλεων, ώστε αφενός μεν να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες, προς τον πολίτη και τους εργαζόμενους, υπηρεσίες, αφετέρου δε να εξοικονομηθούν πόροι που θα διατίθενται για τους σκοπούς και τους στόχους της καλύτερης αστυνόμευσης των πόλεων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, τονίζεται ότι εκτός των ΣΔΙΤ εντάσσεται και η κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων ή η ανακαίνιση υπαρχουσών, μέσω της συνήθους διαδικασίας των δημοσίων συμβάσεων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo