• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Λυκουρέζος για Γλυκά Νερά: Η «παράσταση» του πιλότου και η θανάτωση του σκύλου ανατρέπουν τον βρασμό ψυχής

lawandorder.gr 24-06-2021 10:54 Τελευταία ενημέρωση: 24-06-2021 10:55
Λυκουρέζος για Γλυκά Νερά: Η «παράσταση» του πιλότου και η θανάτωση του σκύλου ανατρέπουν τον βρασμό ψυχής
«Δεν μπορεί να αποφασίσει να αφαιρέσει τη ζωή της γυναίκας του χωρίς λόγο», είπε
Για την στυγερή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, μίλησε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σημειώνοντας πως ο 33χρονος πιλότος δεν μπορεί να επικαλεστεί βρασμό ψυχής.

Όπως είπε στο mega το πρωί της Πέμπτης, «άκουσα από την συνήγορο υπεράσπισης και δεν έθεσε ευθέως το ζήτημα του βρασμού ψυχής. Θα το θέσει σε ένα δεύτερο στάδιο ενώπιον του ακροατηρίου. Για να έχουμε βρασμό ψυχικής ορμής πρέπει να έχουμε μια αιφνιδιαστική, συναισθηματική ακι ψυχική υπερδιέγρση η οποία προκαλεί πλήρη διατάραξη της συνειδήσεως που καταλύει την ήρεμη σκέψη. Η συμπεριφορά του μετά την δολοφονία, όλο το στήσιμο, όλη αυτή η παράσταση και όλες οι ενέργειες που έκανε με ψυχραιμία και μεθοδικότητα ανατρέπουν αυτή την θεωρία».

Ο κ. Λυκουρέζος αναφέρθηκε ακόμα στο γεγονός ότι ο δράστης ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κίνητρο. «Αν δεν κάνω λάθος ο Άρειος Πάγος έχει αποφασίσει ότι σε ορισμένες ανθρωποκτονίες δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει κίνητρο. Τις περισσότερες φορές υπάρχει όμως κίνητρο. Δεν μπορεί να αποφασίσει να αφαιρέσει τη ζωή της γυναίκας του χωρίς λόγο. Αυτός προσπαθεί να αποδομήσει την συμπεριφορά της απέναντί του. Περιγράφει έναν χαρακτήρα ευέξαπτο»

Ο κ. Λυκουρέζος ρωτήθηκε και για την πιθανότητα να είναι ένα έγκλημα πάθους και ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός. «Τα εγκλήματα πάθους είναι εκείνα που συχνά οδηγούν σε αυτό που λέμε βρασμός ψυχής.
Αυτό ανατρέπεται ολοκληρωτικά από αυτά που έκανε μετά. Όλη αυτή η παράσταση αλλά και η θανάτωση του σκύλου ανατρέπουν αυτό το δεδομένο. Το οικοδόμημα που έστησε με εντυπωσιακή μεθοδικότητα και ψυχραιμία ανατρέπουν το έγκλημα πάθους, δεν υπάρχει πάθος».

«Η ποινή που αναμένεται να του επιβληθεί είναι έως και 15 χρόνια για την ανθρωποκτονία και από 5 έως 10 χρόνια για τη θανάτωση του σκύλου. Το μάξιμουμ της ποινής των ισοβίων είναι 15 χρόνια» εξήγησε ο κ. Λυκουρέζος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo