• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Σπίρτζης: Στη φρουρά της ΝΔ ο συλληφθείς για 11 ληστείες αστυνομικός - Γιατί αποσιωπήθηκε από την ΕΛΑΣ;

lawandorder.gr 24-06-2021 09:48
Σπίρτζης: Στη φρουρά της ΝΔ ο συλληφθείς για 11 ληστείες αστυνομικός - Γιατί αποσιωπήθηκε από την ΕΛΑΣ;
«Ευχόμαστε να σταματήσει η χρησιμοποίηση της ΕΛΑΣ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για πολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης λέγοντας πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την ΕΛΑΣ για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Παράλληλα ρωτάει την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ πώς κρίνουν «την μηδενική αναφορά του δελτίου Τύπου της ΕΛΑΣ στο πού υπηρετούσε ο επίορκος αστυνομικός και αν αποσιωπήθηκε κατόπιν εντολών.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τον «πιθανό Γεωργιανό δολοφόνο», τις μεθόδους ανάκρισής του και τις αντιφάσεις των διαρροών και των ανακοινώσεων της ΕΛΑΣ, στην υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Χρήστου Σπίρτζη:

«Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την ΕΛΑΣ για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Δυστυχώς, από αυτή τη διαδικασία δεν εξαιρούνται ούτε οι υποθέσεις για την εξιχνίαση εγκλημάτων, όπως της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, που συγκλόνισε όλη την ελληνική κοινωνία.

Θα θυμίσουμε τις διαρροές σε όλα τα ΜΜΕ για τον πιθανό Γεωργιανό δολοφόνο. Θα θυμίσουμε ότι έλεγαν ακόμη και δημόσια ότι δεν είχαν ξανά αντιμετωπίσει τέτοια αγριότητα στα ελληνικά χρονικά και επομένως μάλλον είναι αλλοδαποί οι δολοφόνοι, δηλητηριάζοντας την ελληνική κοινωνία με ξενοφοβία και ρατσιστικές αντιλήψεις. Θα θυμίσουμε τι δελτίο Τύπου εκδόθηκε από την ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες Γεωργιανού πολίτη ότι βασανίστηκε επί 4 ημέρες για να ομολογήσει τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Θα αναφέρουμε, επισημαίνοντας τη διαφορετική λογική αντιμετώπισης, ότι διαβάσαμε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη αστυνομικού που συμμετείχε σε διάπραξη 11 ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, από τις 9 έως τις 19 Απριλίου. Δεν περιλαμβανόταν, όμως, με τον ίδιο λεπτομερή ζήλο που έχουμε δει σε διαρροές και άλλα δελτία Τύπου, η αναφορά ότι υπηρετούσε στην ασφάλεια των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο...

Προς τι η αποσιώπηση του πού υπηρετούσε ο εν λόγω αστυνομικός και για ποιον ακριβώς λόγο;

Ρωτάμε δημόσια την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ: Πως κρίνετε την μηδενική αναφορά του δελτίου Τύπου της ΕΛΑΣ στο που υπηρετούσε ο επίορκος αστυνομικός; Επειδή δεν συνηθίζει το γραφείο Τύπου της ελληνικής αστυνομίας να κάνει τέτοιες παραλήψεις, αποσιωπήθηκε κατόπιν εντολών και από ποιούς;

Σήμερα καταθέσαμε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, για τον Γεωργιανό πολίτη, τις μεθόδους ανάκρισής του και τις αντιφάσεις των διαρροών και των ανακοινώσεων.

Ευχόμαστε να σταματήσει η χρησιμοποίηση της ΕΛΑΣ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για πολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες και να αφεθεί να ασχοληθεί με το θεσμικό της ρόλο: την ασφάλεια του πολίτη και την προάσπιση του Συντάγματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo