• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΣ στο 28ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Στρατών στην Γερμανία (εικόνες)

lawandorder.gr 24-06-2021 09:34
Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΣ στο 28ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Στρατών στην Γερμανία (εικόνες)
 Κύριο θέμα του Συνεδρίου ήταν ο εκσυγχρονισμός των χερσαίων δυνάμεων

Το διάστημα από 15 έως 17 Ιουνίου 2021, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, συμμετείχε στο 28ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Στρατών που διεξήχθη στο Wiesbaden της Γερμανίας, με μέριμνα της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης - Αφρικής (USAREUR-AF).

Στο Συνέδριο, το οποίο αποτελεί μια από τις κορυφαίες δραστηριότητες που αφορούν στην συνεργασία για την άμυνα στην Ευρώπη, συμμετείχε ο Διοικητής της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF), Αρχηγοί Στρατών Κρατών της Ευρώπης, των ΗΠΑ, του Καναδά και του Ισραήλ (εκπρόσωπος).

Κύριο θέμα του Συνεδρίου ήταν ο εκσυγχρονισμός των χερσαίων δυνάμεων. Κατά τις ομιλίες που έλαβαν χώρα έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του, General James C. McConville. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και διαπιστώθηκε η κοινή πρόθεση για την ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo