• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Ποιοι είναι οι δύο Μητροπολίτες που τραυματίστηκαν σοβαρά

lawandorder.gr 24-06-2021 08:25 Τελευταία ενημέρωση: 24-06-2021 08:28
Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Ποιοι είναι οι δύο Μητροπολίτες που τραυματίστηκαν σοβαρά
Θύματα της επίθεσης είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος

Με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύονται οι δύο από τους επτά μητροπολίτες που οι οποίοι τραυματίστηκαν μετά την επίθεση που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό από τον ιερέα που δικαζόταν από το Συνοδικό Δικαστήριο και επρόκειτο να καθαιρεθεί. Θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα το πρωί της Πέμπτης.

Θύματα της επίθεσης είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

Απ' αυτούς, σε σοβαρότερη κατάσταση φαίνεται πως είναι οι αρχιερείς Κηφισιάς και Άρτας οι οποίοι και ενδέχεται να μεταφερθούν στο ΚΑΤ.

Ποιος είναι ο Μητροπολίτης Κηφισιάς

Ο πρώτος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου καί Ωρωπού, κ. Κύριλλος, κατά κόσμον Κωνσταντίνος Μισιακούλης, γεννήθηκε το 1963. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Αθήνα, σπούδασε Νομική και Θεολογία στις αντίστοιχες Σχολές του Εθνικοῦ και Καποδιστριακοῦ Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επί μία διετία (1988-1990) άσκησε την δικηγορία στην Αθήνα, στις Νομικές Υπηρεσίες Διοικήσεως του Κράτους.

Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη στις 3.10.1991, χειροτονήθηκε Διάκονος στις 4.10.1991 και εντάχθηκε στον Κλήρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Πρεσβύτερος στις 28.11.1993.

Ὑπηρέτησε ως Διάκονος και εφημέριος σε διάφορες εκκλησίες μέχρι την εκλογή του σε Επίσκοπο. Από το 1990 έως τον Μάρτιο του 1993 υπηρέτησε στη Νομική Υπηρεσία της νεοσύστατης τότε Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Διετέλεσε Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών καί Νομοκανονικών Ζητημάτων (1993-2003), έπειτα Α΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου (2003-2006), και κατόπιν πρότασης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου (2006-2008), διατηρώντας τη θέση αύτη μέχρι την εκλογή του σε Επίσκοπο.

Κατά την διάρκεια της διακονίας του στις επιτελικές αυτές θέσεις της Κεντρικής Διοικήσης της Εκκλησίας της Ελλάδος, έλαβε μέρος σε Συνέδρια καί εκκλησιαστικές αποστολές.

Επίσης μετείχε ως μέλος σε διάφορες προπαρασκευαστικές Επιτροπές κατάρτισης σχεδίων Εκκλησιαστικῶν Νόμων καί Κανονισμών.

Την 10η Μαΐου 2010 εξελέγη, υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πρώτος Μητροπολίτης της αρτισυστάτου Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού.

Βιογραφικό Μητροπολίτη Άρτας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος) Κορομπόκης γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1967, στο Άργος Αργολίδος. Είναι απόφοιτος του Λυκείου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών (1985), πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1991) και του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής (1996) του ιδίου Πανεπιστημίου.

Στις 28 Ιουλίου 1991, εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίας Φωτεινής Ναυπλίου από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο Β΄. Στον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, χειροτονήθηκε Διάκονος στις 18 Αυγούστου 1991 και Πρεσβύτερος στις 13 Οκτωβρίου 1996 από τον ίδιο Μητροπολίτη.

Διηκόνησε ως Ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος επί 18 συναπτά έτη, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη μελέτη και συγγραφή της τοπικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας και εποίησε ιερές ακολουθίες Αγίων της Αργολίδος, οι οποίες φέρουν την έγκριση της Ιεράς Συνόδου.

Στις 14 Οκτωβρίου 2009 και μετά από εισήγηση του τότε Μητροπολίτη Αργολίδος Ιακώβου Β΄, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον εξέλεξε Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Επιδαύρου.

Στις 26 Οκτωβρίου 2009, χειροτονήθηκε Επίσκοπος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Στις 7 Οκτωβρίου 2016, εξελέγη Μητροπολίτης Άρτης και ενθρονίσθηκε στις 19 Νοεμβρίου του ιδίου έτους.

Διαβάστε και:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo