• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Το δικαστήριο είναι στημένο», είπε ο ιερέας και έκανε την επίθεση με το βιτριόλι στους μητροπολίτες

Μιχάλης Τεζάρης 24-06-2021 08:09 Τελευταία ενημέρωση: 24-06-2021 08:11
«Το δικαστήριο είναι στημένο», είπε ο ιερέας και έκανε την επίθεση με το βιτριόλι στους μητροπολίτες
Μόλις ολοκλήρωσε την φράση του, άνοιξε μια τσάντα που είχε δίπλα του και ξεκίνησε να ρίχνει βιτριόλι τους σαστισμένους ιεράρχες που αρχικά δεν κατάλαβαν τι γινόταν

Λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση του συνοδικού δικαστηρίου με την οποία τον καθαιρούσε από τα καθήκοντά του, ο αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Κόμβος, σηκώθηκε από την  καρέκλα που καθόταν και σε κατάσταση αμόκ φώναξε «το δικαστήριο είναι στημένο, σας έχει πληρώσει ο μητροπολίτης Βέροιας; «Είναι στημένο το δικαστήριο», μόλις ολοκλήρωσε την φράση του, άνοιξε μια τσάντα που είχε δίπλα του και ξεκίνησε να ρίχνει βιτριόλι τους σαστισμένους ιεράρχες που αρχικά δεν κατάλαβαν τι γινόταν.

Όταν ξεκίνησαν να αισθάνονται το κάψιμο από το εύφλεκτο υγρό, άρχισαν να φωνάζουν και να καλούν σε βοήθεια. Τότε ήταν που ένας αστυνομικός που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, μπήκε τρέχοντας στο χώρου του συνοδικού δικαστηρίου και ακινητοποίησε τον αρχιμανδρίτη. Μάλιστα  ο Κόμβος, έριξε και στον αστυνομικό βιτριόλι πριν του πάρει το μπουκάλι από χέρια.

Άμεσα ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ και στο σημείο προσέτρεξαν ισχυρές δυνάμεις που περικύκλωσαν το χώρο και συνέλαβαν τον αρχιμανδρίτη.

Ακολούθησε πανικός με ασθενοφόρα να παραλαμβάνουν  τους 7 μητροπολίτες που έφεραν εγκαύματα από το βιτριόλι και  τους δυο δικηγόρους.

Ο αστυνομικός μετέβη με ίδια μέσα στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησε το βράδυ της Τετάρτης. Θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος. Ο αρχιμανδρίτης θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα το πρωί της Πέμπτης. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το  τμήμα ανθρωποκτονιών της ασφάλειας.

Διαβάστε και:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo