15 C
Athens
13.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    «Το δικαστήριο είναι στημένο», είπε ο ιερέας και έκανε την επίθεση με το βιτριόλι στους μητροπολίτες


    Λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση του συνοδικού δικαστηρίου με την οποία τον καθαιρούσε από τα καθήκοντά του, ο αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Κόμβος, σηκώθηκε από την καρέκλα που καθόταν και σε κατάσταση αμόκ φώναξε «το δικαστήριο είναι στημένο, σας έχει πληρώσει ο μητροπολίτης Βέροιας; «Είναι στημένο το δικαστήριο», μόλις ολοκλήρωσε την φράση του, άνοιξε μια τσάντα που είχε δίπλα του και ξεκίνησε να ρίχνει βιτριόλι τους σαστισμένους ιεράρχες που αρχικά δεν κατάλαβαν τι γινόταν.
    Όταν ξεκίνησαν να αισθάνονται το κάψιμο από το εύφλεκτο υγρό, άρχισαν να φωνάζουν και να καλούν σε βοήθεια. Τότε ήταν που ένας αστυνομικός που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, μπήκε τρέχοντας στο χώρου του συνοδικού δικαστηρίου και ακινητοποίησε τον αρχιμανδρίτη. Μάλιστα ο Κόμβος, έριξε και στον αστυνομικό βιτριόλι πριν του πάρει το μπουκάλι από χέρια.
    Άμεσα ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ και στο σημείο προσέτρεξαν ισχυρές δυνάμεις που περικύκλωσαν το χώρο και συνέλαβαν τον αρχιμανδρίτη.
    Ακολούθησε πανικός με ασθενοφόρα να παραλαμβάνουν τους 7 μητροπολίτες που έφεραν εγκαύματα από το βιτριόλι και τους δυο δικηγόρους.
    Ο αστυνομικός μετέβη με ίδια μέσα στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησε το βράδυ της Τετάρτης. Θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος. Ο αρχιμανδρίτης θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα το πρωί της Πέμπτης. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το τμήμα ανθρωποκτονιών της ασφάλειας.
    Διαβάστε και:
    Μαρτυρία σοκ από την επίθεση με βιτριόλι στους μητροπολίτες: «Ευτυχώς φορούσα σακάκι, θα μου είχε κάψει το χέρι»
    Εικόνες φρίκης στη Μονή Πετράκη με τα ρούχα των Μητροπολιτών γεμάτα αίματα (φωτογραφίες)
    Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την επίθεση σε Μητροπολίτες: Αποφύγαμε τα χειρότερα
    Αυτός είναι ο ιερέας που επιτέθηκε στους Μητροπολίτες – Η εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ