• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Βατόπουλος για μάσκες: Το μήνυμα δεν είναι ότι καταργείται, αλλά ότι δεν την φοράμε στους εξωτερικούς χώρους

lawandorder.gr 24-06-2021 08:03 Τελευταία ενημέρωση: 24-06-2021 08:04
Βατόπουλος για μάσκες: Το μήνυμα δεν είναι ότι καταργείται, αλλά ότι δεν την φοράμε στους εξωτερικούς χώρους
Ομόφωνη η απόφαση της επιτροπής – Τι είπε για τον τουρισμό
Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και τις χθεσινές ανακοινώσεις για άρσεις μέτρων όπως η κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως είπε στον Ant1 το πρωί της Πέμπτης, η απόφαση να μην φοράμε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, ήταν ομόφωνη. «Ο κίνδυνος υπάρχει, το μήνυμα δεν είναι ότι καταργείται η μάσκα, απλώς δεν υπάρχει λόγος να τη χρησιμοποιούμε όταν είμαστε έξω και δεν υπάρχει συνωστισμός», τόνισε.

Σχετικά με τον τουρισμό είπε ότι, «ακόμα δεν έχει στηθεί το σχέδιο για το τι θα γίνει» και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάσταση, αφού «οι άνθρωποι στα νησιά έχουν εμβολιαστεί και υπάρχουν τα self test».

Όπως είπε πάντως, «αυτήν την εβδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για τον τουρισμό». «Το μήνυμα είναι ότι, όλοι πρέπει να εμβολιαστούν, κυρίως αυτοί που εργάζονται στον Τουρισμό», τόνισε.

Ερωτηθείς τέλος για τη μετάλλαξη Δέλτα, που επικρατεί και εξαπλώνεται στη Βρετανία, είπε πως «οι μεταλλάξεις που επικρατούν είναι αυτές που μεταδίδονται ευκολότερα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo