23.4 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Μαρτυρία σοκ από την επίθεση με βιτριόλι στους μητροπολίτες: «Ευτυχώς φορούσα σακάκι, θα μου είχε κάψει το χέρι»


    «Έριχνε το βιτριόλι, όπως πέφτει το νερό από τα ποτήρια, ράντισε όλη την αίθουσα, ιερείς και δικηγόρους, ευτυχώς που φορούσα μακρύ σακάκι και δεν μου έκαψε το χέρι», με αυτά τα λόγια ο μέχρι χθες συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα που σόκαρε το Πανελλήνιο με την πρωτοφανή επίθεση με βιτριόλι κατά 7 μητροπολιτών, 2 δικηγόρων και ενός αστυνομικού, περιγράφει στο L&O, τα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης.
    Όπως σημειώνει ο δικηγόρος, κύριος Γιώργος Τζίκας, που ήταν δίπλα στον αρχιμανδρίτη, Θεοφύλακτο Κόμβο, «είχα αναλάβει την υπεράσπισή του πριν από 6 μήνες, ήταν φιλικός, ετοιμάσαμε την υπερασπιστική του γραμμή και χθες όταν άκουσε την απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου η οποία τον καθαιρούσε λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση ναρκωτικών, έπαθε αμόκ».
    Όπως περιγράφει ο κύριος Τζίκας, «Έβγαλε δυο μποτίλιες με βιτριόλι και ράντζιζε την αίθουσα, εγώ ήμουν δίπλα του και ευτυχώς φορούσα μακρύ σακάκι και δεν μου έκαψε το χέρι». Μετά το σοκαριστικό περιστατικό ο κύριος Τζίκας, δεν επιθυμεί να έχει ουδεμία σχέση με τον αρχιμανδρίτη και έπαψε να τον εκπροσωπεί.
    Το χρονικό της σύλληψης
    Ο αρχιμανδίτης Θεοφύλακτος Κόμβος, είχε συλληφθεί το 2018, καθώς στην κατοχή του και συγκεκριμένα στο ράσο του, εντοπίστηκε 1, 8 γραμμάρια κοκαΐνης και με αυτή την κατηγορία δικαζόταν από το συνοδικό δικαστήριο.
    Αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που απασχόλησε την κοινωνία και τις αρχές με τη συμπεριφορά του. Μάλιστα ο ιερέας πριν από 1,5 χρόνο είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ σε ανύποπτο χρόνο είχε κάνει ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, στην οποία ανέφερε πως, «κάποια στιγμή θα κάνω κάτι που θα κάνει πάταγο».
    Είχε αγοράσει από το διαδίκτυο το βιτριόλι
    Σημειώνεται ότι ο ιερέας είχε προμηθευτεί τα δύο μπουκάλια με το βιτριόλι από το διαδίκτυο. Μάλιστα στελέχη του ανθρωποκτονιών έκαναν σχετική αναζήτηση και εντόπισαν παρόμοια μπουκάλια με βιτριόλι που είχε ο ιερέας από συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
    [email protected]


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ