• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού «Αχαιός» και του δεξαμενόπλοιου «ΕΚΟ 1»

lawandorder.gr 23-06-2021 22:03 Τελευταία ενημέρωση: 23-06-2021 22:05
Απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού «Αχαιός» και του δεξαμενόπλοιου «ΕΚΟ 1»
Το ένα από τον Πειραιά με προορισμό την Αίγινα και το Αγκίστρι με 97 επιβάτες και το δεύτερο στην Σύρο

Την απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού πλοίου «Αχαιός» από τον Πειραιά με προορισμό την Αίγινα και το Αγκίστρι με 97 επιβάτες, καθώς παρουσίασε βλάβη στον κλιματισμό, ανακοίνωσε το Λιμενικό. Παράλληλα απαγορεύτηκε ο απόπλου και για το δεξαμενόπλοιο «ΕΚΟ 1» το οποίο βρίσκεται προσδεδεμένο στο λιμάνι της Σύρου, καθώς παρουσίασε βλάβη στην κύρια μηχανή.

Στον Πειραιά

Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης, ενημερώθηκε Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΧΑΙΟΣ» Ν.Π. 11228, ότι κατά τη διάρκεια της φόρτωσης για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμάνι του Πειραιά στα λιμάνια της Αίγινας και του Αγκιστρίου με 97 επιβάτες, 13 Ε.Ι.Χ., 2 φορτηγά και 8 δίκυκλα, ότι παρουσίασε βλάβη στον κλιματισμό.

Το πλοίο που ελλιμενιζόταν στον λιμένα Πειραιά, αποβιβάστηκαν - εκφορτώθηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και τα οχήματα στον προβλήτα του λιμένα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν – φορτώθηκαν σε άλλο Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο, προκειμένου προωθηθούν στους λιμένες προορισμού τους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΧΑΙΟΣ» και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

Στη Σύρο

Παράλληλα, το απόγευμα τη Πέμπτης, η Λιμενική Αρχή Σύρου ενημερώθηκε από τον ναυτικό πράκτορα του Ο/Γ-Δ/Ξ «ΕΚΟ 1» Ν.Π. 11740, το οποίο βρίσκεται προσδεδεμένο σε εμπορικό λιμένα ν. Σύρου, ότι παρουσίασε βλάβη στην κύρια μηχανή.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo