• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ιερέας έριξε βιτριόλι σε Μητροπολίτες - Μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό - Δέκα οι τραυματίες (εικόνες)

Ηλίας Ψυχογιός 23-06-2021 19:39 Τελευταία ενημέρωση: 23-06-2021 21:18
Ιερέας έριξε βιτριόλι σε Μητροπολίτες - Μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό - Δέκα οι τραυματίες (εικόνες)
Σοβαρά ένας μητροπολίτης - Μία σύλληψη

Επίθεση με βιτριόλι είχαμε στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι πριν από λίγο. Τραυματισμένοι είναι 7 Μητροπολίτες, δύο δικηγόροι καθώς και ο φρουρός της Μονής.

Οι τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν ήδη στο νοσοκομείο «Λαϊκό» ενώ υπάρχει πολύ μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας στην περιοχή. 

Σύμφωνα με περιοίκους το άτομο που πραγματοποίησε την επίθεση χαρακτηρίζεται ως «παρανοϊκό» ενώ έχει ήδη πραγματοποιηθεί μία σύλληψη.

Η σύλληψη του ατόμου πραγματοποιήθηκε από τον αστυνομικό φρουρό της Μονής με την συνδρομή ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Αθηνών οι οποίοι έσπευσαν πρώτοι στο σημείο. Ο ίδιος ο φρουρός έχει και αυτός τραυματιστεί από το καυστικό υγρό και έχει μεταφερθεί επίσης στο νοσοκομείο. 

Αναφορικά με το ίδιο το γεγονός, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο στο 2ο όροφο της Μονής με θέμα την καθαίρεση ενός Ιερέα, σε δεύτερο βαθμό. Ο προς καθαίρεση ιερέας είχε καταφέρει να περάσει μέσα στο χώρο της συνεδρίασης δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό το οποία, όταν άκουσε την αρνητική για αυτόν απόφαση του Συνοδικό Δικαστήριο, εκτόξευσε προς τους παρευρισκόμενους. 

Οι τραυματίες Μητροπολίτες είναι οι Κηφισιάς, Γλυφάδας, Άρτας, Ζακύνθου, Κασσανδρείας, Ηλιουπόλεως και Γουμένισας. Έχει επίσης τραυματιστεί ο Γ.Γ. του Συνοδικού Δικαστηρίου Σεβαστιανός ενώ ο δράστης ιερέας είναι από τη Βέροια.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις από τους τραυματίες αναμένεται να μεταφερθούν στο ΚΑΤ.

Διαβάστε και:

Αποκλειστικό L&O: Η παραπομπή καθαίρεσης του ιερέα-δράστη - Τι είπε στους αστυνομικούς μετά την επίθεση

Στο Λαϊκό ο Β. Κικίλιας, στα θύματα της επίθεσης στη Μονή Πετράκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo