• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ρωσία: Το βρετανικό αντιτορπιλικό παραβίασε το Δίκαιο της Θάλασσας

lawandorder.gr 23-06-2021 19:33 Τελευταία ενημέρωση: 23-06-2021 22:58
Ρωσία: Το βρετανικό αντιτορπιλικό παραβίασε το Δίκαιο της Θάλασσας
Διαψεύδει η Βρετανία το επεισόδιο με το ρωσικό πολεμικό πλοίο
Με ανακοίνωση του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε τις ενέργειες του βρετανικού αντιτορπιλικού HMS Defender στην Μαύρη Θάλασσα ως μια ωμή παραβίαση της Συνθήκης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, ισχυριζόμενο ότι εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας σε βάθος 3 χιλιομέτρων και κάλεσε την βρετανική πλευρά να ερευνήσει τις ενέργειες του πληρώματος του βρετανικού αντιτορπιλικού.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας αναφερόμενος στο περιστατικό, είπε ότι δεν αποτελεί έκπληξη για την Βρετανία καθώς τέτοια πράγματα «συμβαίνουν διαρκώς» με την Ρωσία. «Δεν μας εξέπληξε αυτό. Κάνουμε ότι είναι αναγκαίο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση ή αντίθετα την πρόκληση. Ωστόσο δεν θα αποστούμε από την τήρηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και από τα δικαιώματα μας στην Θάλασσα» δήλωσε ο Ουάλας.

Νωρίτερα η βρετανική κυβέρνηση, διέψευσε ότι υπήρξε κάποια αντιπαράθεση δηλώνοντας ότι το αντιτορπιλικό HMS Defender εισήλθε σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη διαδρομή πλεύσης.

«Πιστεύουμε πως οι Ρώσοι έκαναν γυμνάσια με πυροβολικό στη Μαύρη Θάλασσα, και παρείχαν στη ναυτική κοινότητα προηγούμενη προειδοποίηση για τη δραστηριότητά τους», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωση στο Twitter.

«Δεν ερρίφθησαν πυρά προς το HMS Defender και δεν δεχόμαστε τον ισχυρισμό ότι έπεσαν βόμβες στην πορεία πλεύσης του».

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας δήλωσε πως το HMS Defender έπλεε σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη διαδρομή από την Οδησσό, στην Ουκρανία, προς τη Γεωργία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo