• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Άνετα στον τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου ο Πετρούνιας

lawandorder.gr 23-06-2021 18:52
Άνετα στον τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου ο Πετρούνιας
Συγκέντρωσε 15.133 βαθμούς και πέρασε εύκολα με την καλύτερη βαθμολογία στον τελικό της Παρασκευής
Ο «άρχοντας των κρίκων», Λευτέρης Πετρούνιας, στον προκριματικό του Παγκοσμίου κυπέλλου στην Ντόχα, συγκέντρωσε 15.133 βαθμούς και πέρασε εύκολα με την καλύτερη βαθμολογία στον τελικό της Παρασκευής (15.30).

Όπως δηλώνει ο ίδιος, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αγώνα της καριέρας του, διότι για να πάρει το εισιτήριο για το Τόκιο και να υπερασπιστεί τον τίτλο που πήρε το 2016 στο Ρίο, χρειάζεται το χρυσό μετάλλιο και βαθμολογία πάνω από 15.333 ώστε να κερδίσει το δικαίωμα να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρόγραμμά του είχε βαθμό δυσκολίας 6.3 και το εκτέλεσε άρτια, με αποτέλεσμα να πάρει αυτή την εξαιρετική για προκριματικό, βαθμολογία.

Στον προκριματικό δεύτερος ήταν ο Τούρκος Τσόλακ με 14.833 βαθμούς και τρίτος ο Βραζιλιάνος θρύλος της γυμναστικής, Αρτούρ Ζανέτι με 14.666. Το ζήτημα για τον Πετρούνια θα είναι η βαθμολογία, καθώς δύσκολα φαίνεται πως θα χάσει το χρυσό μετάλλιο. Και η εμφάνισή του στον προκριματικό, αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Στον τελικό των ασκήσεων εδάφους θα αγωνιστεί και ένας άλλος Έλληνας αθλητής, ο Αντώνης Τανταλίδης, ο οποίος στον προκριματικό συγκέντρωσε την 4η καλύτερη βαθμολογία με 14.266.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo