• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Το ασφυκτικό πρέσινγκ ανακριτή και εισαγγελέα στον πιλότο για τις κινήσεις του μετά τη δολοφονία

Κατερίνα Μάνθου 23-06-2021 17:59
Το ασφυκτικό πρέσινγκ ανακριτή και εισαγγελέα στον πιλότο για τις κινήσεις του μετά τη δολοφονία
«Δεν είμαι το τέρας που παρουσιάζουν» ισχυρίζεται, αλλά από τις απαντήσεις του προέκυψε ότι άφησε τη νεαρή κοπέλα αβοήθητη

Περισσότερο φως στο έγκλημα των Γλυκών Νερών και ιδιαίτερα στα κίνητρα και στις ενέργειες του δράστη Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου προσπάθησαν να ρίξουν χθες κατά την  απολογία του κατηγορούμενου ενώπιόν τους, ανακριτής και εισαγγελέας, όμως δεν έλαβαν πειστικές απαντήσεις από τον 33χρονο πιλότο.

Επί πέντε ώρες ο ανακριτής και ο εισαγγελέας ρωτούσαν συνεχώς τον καθ’ ομολογία δολοφόνο της άτυχης Καρολάιν τι έκανε για να βοηθήσει τη γυναίκα του και πώς κατάλαβε ότι εκείνη ήταν νεκρή. Αν άκουσε την αναπνοή της, ή την καρδιά της, ή αν της έπιασε το σφυγμό. Οι ερωτήσεις ήταν απανωτές, όμως ο 33χρονος δεν κατάφερνε να δώσει απαντήσεις. Αντίθετα, από όσα έλεγε προέκυψε ότι άφησε τη νεαρή κοπέλα αβοήθητη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος ζητούσε συνεχώς συγνώμη και έλεγε ότι δεν προσχεδίασε το έγκλημα του και πως όλα έγιναν εκείνες τις στιγμές. Άλλωστε, χθες για το λόγο αυτό ζήτησε από τον ανακριτή να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για να καταδειχθεί ότι ο ισχυρισμός που προέβαλε για την κάμερα ήταν αληθής. Όπως υποστήριξε για το θέμα αυτό, αφαίρεσε την κάρτα της κάμερας που υπήρχε στο εσωτερικό του σπιτιού μετά το έγκλημα και όχι πριν από αυτό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 33χρονος έδειχνε να ενδιαφέρεται για τη γνώμη που έχει σχηματίσει η κοινή γνώμη για εκείνον και να αναφέρει πως δεν είναι το «τέρας που παρουσιάζουν». Ζήτησε παράλληλα να τιμωρηθεί για τις πράξεις του δηλώνοντας εκ νέου συντετριμμένος. Επανέλαβε πως για ό,τι έκανε μετά το έγκλημα μόνος γνώμονας του ήταν η μικρή Λυδία.

Ήθελε, όπως φέρεται να είπε, να μην μείνει το παιδί του και χωρίς τον πατέρα του. Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είπε στον ανακριτή πως μετά τη δολοφονία της 20χρονης αποφάσισε να σκοτώσει και το σκύλο για να μπορέσει να προβάλλει στις αρχές την εκδοχή της εισβολής των ληστών. Πληροφορίες αναφέρουν πως από τους ισχυρισμούς που πρόβαλλε ανέκυψαν πολλά «κενά».

Ακόμη, ο 33χρονος στην απολογία του αναφέρθηκε στη γνωριμία του με το θύμα, στο γάμο τους και στην γέννηση της μικρής, ενώ επισήμανε πως μετά από αυτό το σημείο η Καρολάιν άρχισε να αλλάζει και να γίνεται επιθετική.

«Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα», ανέφερε στο υπόμνημα που κατέθεσε στις αρχές, επισημαίνοντας ακόμη σε αυτό πως: «Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo