• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ηλιόπουλος: «Κυβερνητική ευθύνη το αίσθημα ανασφάλειας»

lawandorder.gr 23-06-2021 17:57
Ηλιόπουλος: «Κυβερνητική ευθύνη το αίσθημα ανασφάλειας»
«Ο κ. Μητσοτάκης στηρίζεται στα ψέματα και στην λάσπη για να καλύψει το πολιτικό του πρόγραμμα»
Στην έκρηξη της «ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία ευθύνεται η κυβέρνηση της ΝΔ», αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο TRT TV το μεσημέρι της Τετάρτης, υπενθυμίζοντας μάλιστα την πρόσφατη μέτρηση που ανέδειξε ότι «πριν τρία χρόνια η πλειοψηφία των συμπολιτών μας ένιωθε μεγαλύτερη ασφάλεια».

«Οι αποτυχίες του κ. Χρυσοχοΐδη στα θέματα της ασφάλειας είναι αποτυχίες του ίδιου του κ. Μητσοτάκη που εργαλειοποίησε τα ζητήματα αυτά με χυδαίο τρόπο από την πρώτη στιγμή. Βέβαια δεν μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζεται στα ψέματα και τη λάσπη για να καλύψει τις αποτυχίες της, αφού προσπαθεί να 'περάσει' το κοινωνικό και οικονομικό της πρόγραμμα-από το νέο εργασιακό με τα απλήρωτα 10ωρα και τον πτωχευτικό κώδικα, μέχρι το τζογάρισμα στην κοινωνική ασφάλιση». Τονίζοντας τα παραπάνω, ο Νάσος Ηλιόπουλος σταχυολόγησε συγκεκριμένα ότι «μέσα σε 50 ημέρες είχαμε 5 μαφιόζικες δολοφονίες στην Αττική, ενώ ο Χρ. Παππάς της Χρυσής Αυγής παραμένει ελεύθερος».

Σχετικά με τα περιστατικά έμφυλης βίας ανέφερε: «Είναι ευθύνη της πολιτείας να φτιάξει ένα πλαίσιο δικαιωμάτων που θα πολεμά την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία, ειδικά τώρα, όταν η πανδημία και ο εγκλεισμός την έκαναν χειρότερη. Αλλά δεν είναι μόνο η πανδημία. Είναι και οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως ο νόμος για τη συνεπιμέλεια που σύμφωνα με την ειδική έκθεση ερευνητών του ΟΗΕ μπορεί να ενθαρρύνει περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, και το γεγονός ότι η Αστυνομία παραμένει ανεκπαίδευτη στο να διαχειρίζεται τέτοια περιστατικά». Προσέθεσε πως «πρέπει να ενισχυθούν οι αρμόδιες δομές, για να γίνει πιο αποτελεσματικό το δίκτυο καταγγελιών για κακοποιημένες γυναίκες».

Σχετικά με την κύρωση των μνημονίων στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Ν. Ηλιόπουλος εκτίμησε πως «αν η κύρωση είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα δεν θα αντιμετωπίζαμε προβλήματα τώρα». «Αν η γραμμή της ΝΔ είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εξασφαλίζει πως η γειτονική μας χώρα θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία, το ερώτημα είναι τι έχει κάνει η κυβέρνηση για να θωρακίσει τη συμφωνία αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ν. Ηλιόπουλος τελείωσε, μιλώντας για «αμηχανία στην κυβέρνηση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής λόγω των εσωκομματικών της ΝΔ, αμηχανία που πληρώνει η χώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo