• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Νέα Navtex της Τουρκίας στο Αιγαίο

lawandorder.gr 23-06-2021 15:05 Τελευταία ενημέρωση: 23-06-2021 15:19
Νέα Navtex της Τουρκίας στο Αιγαίο
Τι ισχυρίζεται το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναμασά τους μόνιμους ισχυρισμούς του ότι η Ελλάδα κάνει ασκήσεις στο Αιγαίο και δεσμεύει θαλάσσιες περιοχές, και, γι' αυτό η Τουρκία αποφάσισε να εκδώσει Navtex.

Τα ίδια ισχυρίστηκε μόλις προ ημερών και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προαναγγέλοντας ουσιαστικά τις τουρκικές Navtex.

 

Δείτε και: Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου με επίθεση στον Δένδια - «Η Ελλάδα προκαλεί»

 

Να σημειωθεί πως η Άγκυρα προβαίνει σε αυτούς τους ισχυρισμούς τη στιγμή που μόλις προ εβδομάδων πραγματοποίησε τη μεγάλη αεροναυτική άσκησή της, «Θαλασσόλυκος», στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Κατά τη διάρκειά της σημειώθηκαν πολλές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Αριάνα Φερεντίνου, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κατηγορεί την Ελλάδα ότι «δεν συμμορφώθηκε με το Μνημόνιο Συμφωνίας που υπεγράφη στην Αθήνα με την Τουρκία, κήρυξε περιοχή στρατιωτικής εκπαίδευσης στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου για άσκηση κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, αντίθετα με τη συμφωνία. Κατόπιν τούτου, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας, η Τουρκία ανακοίνωσε περιοχές εκπαίδευσης στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου Πελάγους με NAVTEX που εξέδωσε με ημερομηνία 22 Ιουνίου».

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter, η Navtex αφορά τις εξής περιοχές:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo