• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Mαύρη Θάλασσα: Προειδοποιητικές βόμβες σε βρετανικό πολεμικό πλοίο για παραβίαση ρωσικών χωρικών υδάτων (χάρτης)

Θανάσης Αργυράκης 23-06-2021 14:18 Τελευταία ενημέρωση: 23-06-2021 14:54
Mαύρη Θάλασσα: Προειδοποιητικές βόμβες σε βρετανικό πολεμικό πλοίο για παραβίαση ρωσικών χωρικών υδάτων (χάρτης)
Προηγουμένως, σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, το βρετανικό σκάφος είχε προειδοποιηθεί να αποχωρήσει από τα ΡΧΧ, αλλά η διοίκησή του δεν απάντησε

Προειδοποιητικές βολές με βόμβες από μαχητικό αεροσκάφος «Σουχόϊ 24Μ», έριξαν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προς την κατεύθυνση του βρετανικού πολεμικού πλοίου, «Defender», επειδή, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, παραβίασε τα ρωσικά χωρικά ύδατα (ΡΧΧ) κοντά στην Κριμαία, στην περιοχή, Φιολέντ, αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Interfax.

Προηγουμένως, σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, το βρετανικό σκάφος είχε προειδοποιηθεί να αποχωρήσει από τα ΡΧΧ, αλλά η διοίκησή του δεν απάντησε. Έτσι, στις 12,19, ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, Su-24M, έριξε προειδοποιητικά προς την κατεύθυνση όπου έπλεε του βρετανικού πλοίου τέσσερις βόμβες τύπου «Ofab-250».

Ως γνωστόν, η Δύση θεωρεί ότι η Ρωσία έχει προσαρτίσει την Κριμαία από την Ουκρανία και, ως εκ τούτου, δεν αναγνωρίζει ρωσικά χωρικά ύδατα.

Το περιστατικό, πάντως, κρίνεται ως εξαιρετικά σοβαρό και προστίθεται σε σειρά άλλων που σημειώνονται κάθε τόσο στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα.

Έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση Μπάιντεν - Πούτιν που υποτίθεται ότι έγινε για να σπάσει ο πάγος. Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για έντονη κινητικότητα αμερικανικών και βρετανικών σκαφών στη Μαύρη Θάλασσα και για προκλήσεις σε βάρος της Ρωσίας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo