16.9 C
Athens
15.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Απολογία του πιλότου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Ζητώ συγνώμη, σκέφτηκα το παιδί μου» – Γιατί δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα


    Ισχυρισμούς που δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα προέβαλε, χθες, κατά την απολογία του στον ανακριτή ο κατηγορούμενος συζυγοκτόνος Χαρ. Αναγνωστόπουλος, όσον αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφόνησε την 20χρονη μητέρα του παιδιού του στα Γλυκά Νερά. Αμέσως μετά την απολογία του ο 33χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της άτυχης Καρολάιν, πήρε το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού ενώ ο ίδιος με απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οι ενδείξεις για την ενοχή του, τις οποίες προϋποθέτει ο νόμος για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση του. Ο κατηγορούμενος που δέχθηκε σειρά ερωτήσεων τόσο από τον ανακριτή όσο και από τον εισαγγελέα για τις στιγμές που δολοφόνησε τη σύντροφό του. Ο ίδιος, απαντώντας, αρνήθηκε ότι προσχεδίασε το έγκλημα και υποστήριξε πως ό,τι έκανε μετά τη δολοφονία της Καρολάιν το έκανε ώστε το παιδί του να μη μείνει και χωρίς πατέρα. Βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή μετά την απολογία του και έχοντας κριθεί προφυλακιστέος ο 33χρονος είπε στους δημοσιογράφους: «Ζητώ μια μεγάλη συγνώμη για ότι έκανα».
    Συγκεκριμένα, στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή ο κατηγορούμενος αναφέρει τα εξής: «Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα». Ο 33χρονος στη συνέχεια του υπομνήματος του αφήνει αιχμές για το θύμα και υποστηρίζει τα εξής: « Δυστυχώς στους τρεις μήνες εγκυμοσύνης η Καρολάιν απέβαλλε και έκτοτε η συμπεριφορά της άρχιζε σταδιακά να μεταβάλλεται. Το Φθινόπωρο του ίδιου έτους μένει για δεύτερη φορά έγκυος στη Λυδία μας. Όπως κάθε γονιός νιώθει αμέριστη αγάπη για το παιδί του έτσι και μένα η Λυδία ειδικά και μετά τις περιπέτειες της υγείας της είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο και η αγάπη που νιώθω για αυτή δεν μου είναι δυνατόν να τη περιγράφω με λόγια. Όπως προανέφερα καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Καρολάιν υπήρξε η απώλεια της πρώτης μας εγκυμοσύνης. Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας. Στην αρχή η Καρολάιν δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε. Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις».
    Ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν υποστήριξε πως δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και πως δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. «Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί» ανέφερε για να προσθέσει: «Και πάλι ζητώ συγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου». Αξίζει να σημειωθεί πως χθες παράσταση πολιτικής αγωγής στην εν εξελίξει ανακριτική έρευνα δήλωσε η οικογένεια της αδικοχαμένης Καρολάιν. Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον των εισαγγελικών αρχών επικεντρώνεται στο ζήτημα της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας, θέμα για το οποίο αναμένεται να αποφασίσει άμεσα η εισαγγελία ανηλίκων.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ