• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Νέο Κατάστημα Κράτησης Εργασίας στη Μεγαλόπολη

lawandorder.gr 22-06-2021 17:28
Νέο Κατάστημα Κράτησης Εργασίας στη Μεγαλόπολη
Η προτεινόμενη έκταση έχει συνολική επιφάνεια 1.580 στρέμματα
Για την κατασκευή νέου ανοικτού Καταστήματος Κράτησης Εργασίας στην περιοχή της Μεγαλόπολης έγινε το πρώτο βήμα με την αρχική επιλογή του ακινήτου. Η Επιτροπή Αξιολόγησης που είχε συσταθεί για αυτόν τον σκοπό κατέθεσε στον δήμο Μεγαλόπολης το πόρισμά της για την προτεινόμενη θέση στην οποία θα κατασκευαστεί το Κατάστημα Κράτησης
 
Έπειτα από την αξιολόγηση από την αρμόδια επιτροπή, επιλέχθηκε η θέση  «Άγιος Αθανάσιος» η οποία βρίσκεται τρία χιλιόμετρα Β.Α. της πόλης κι εντός των διοικητικών ορίων Νέας Εκκλησούλας και Μεγαλόπολης.
 
Έχει συνολική επιφάνεια 1.580 στρεμμάτων και θεωρείται κατάλληλη για την ανέγερση κτιριακών και λοιπών υποδομών, βάσει των προβλεπόμενων εκ της κείμενης νομοθεσίας κριτηρίων.
 
Το συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης θα κατασκευαστεί μέσα στο πλαίσιο της αποκατάστασης των συνεπειών από την απολιγνιτοποίηση των μονάδων της Μεγαλόπολης, θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και κλάδων που θα συνεργαστούν και την εν γένει σωφρονιστική πολιτική της χώρας.
 
Επίσης το Κατάστημα Κράτησης θα είναι ανοιχτού τύπου και θα φιλοξενεί κρατούμενους, καταδικασθέντες με μικρές ποινές.
 
Να σημειωθεί ότι θα λειτουργήσει βάση των προτύπων των αγροτικών Καταστημάτων, ωστόσο οι κρατούμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν και σε άλλες εργασίες που συνδέονται με τις οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής.
 
Το έργο συνδέεται με τον υπό αναθεώρηση Σωφρονιστικό Κώδικα ο οποίος θα προβλέπει την έκτιση μικρών ποινών σε ανοικτού τύπου Καταστήματα Κράτησης.
 
Για να μπορέσουν να προχωρήσουν ταχύτερα οι διαδικασίες, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, κ. Ελευθέριος Οικονόμου και η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου, έχουν συνεχείς επαφές με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης, κ. Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο, και με τις αρμόδιες αρχές.
 
Μέσα στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της συνεργασίας με της επιτάχυνσης των έργων που έχει σχεδιάσει ι η Γενική Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, σήμερα, Τρίτη 22 Ιουνίου υπήρξε συνάντηση της κ. Σοφίας Νικολάου με τον πρόεδρο της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές», κ. Τιμολέοντα Κατσίπο, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Αθανάσιο Γιάνναρη.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo